Dilluns, 19 abril 2021
spot_img
IniciAccessibilitat UniversalDimarts vinent comencen les obres per instal·lar un ascensor de 3 parades...

Dimarts vinent comencen les obres per instal·lar un ascensor de 3 parades a l’estació de metro de Vallcarca

Això permetrà la comunicació entre els barris de Vallcarca i els Penitents i el Putxet i Farró

planol obres estacio metro vallcarca
Plànol de l’ascensor de tres parades que es construirà a Vallcarca // Foto: gencat

El Departament de Territori i Sostenibilitat començarà, a partir de dimarts vinent, 6 d’abril, els treballs preparatius de l’obra corresponent a la segona fase de l’adaptació de l’estació de metro de l’L3 de Vallcarca. Els primers treballs que es duran a terme corresponen a les tasques d’implantació i desviament de serveis afectats. Les obres, amb finançament del fons FEDER, tenen un pressupost d’1,1 MEUR i un termini d’execució de 10 mesos.

Banner Aflorem 300x600_3

Aquesta actuació, desenvolupada en coordinació amb l’Ajuntament de Barcelona, consisteix principalment en la instal·lació d’un ascensor de tres parades entre el vestíbul de l’estació i les avingudes de Vallcarca i de la República Argentina, situades a diferents cotes, als barris de Vallcarca i els Penitents i el Putxet i Farró respectivament. D’aquesta manera, es facilitarà la comunicació entre els dos barris.

A més de l’obra per instal·lar aquest ascensor, els treballs inclouran la construcció d’una passera que li donarà accés des de l’avinguda de la República Argentina. Aquesta actuació completarà la millora de l’accessibilitat de l’estació de Vallcarca, la primera fase de la qual va quedar finalitzada l’estiu de 2019. Els treballs van consistir en la instal·lació de dos ascensors per a comunicar el vestíbul i les andanes de l’estació, amb un pressupost d’1,7 MEUR.

L’execució dels treballs comportaran algunes afectacions en la mobilitat dels vianants, en funció de les necessitats de l’obra; en aquest sentit, fins a la tardor vinent es preveu l’ocupació de la vorera de l’avinguda de Vallcarca a l’alçada del carrer Gomis i les escales d’accés als jardins de Manuel Blancafort.

ARC Soluciones publi

92% de la xarxa, adaptada

Actualment, estan adaptades 146 de les 159 estacions en servei a la xarxa de metro de l’àrea de Barcelona, una xifra que suposa un 92% del total. En aquests moments, estan en execució els treballs per adaptar a persones amb mobilitat reduïda els intercanviadors de Plaça Espanya i de Maragall i ara comencen els de l’estació de Vallcarca. La resta d’estacions per adaptar estan en fase de projecte.

OFERTA 5è ANIVERSARI !!!

SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER DIÀRIA PER NOMÉS 7,99€ L'ANY

Necessitem la teva col·laboració per seguir fent un periodisme de qualitat que respecti i doni visibilitat a les persones amb diversitat funcional

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES