29.3 C
Barcelona
Dijous. 2 juliol, 2020
Inici Cultura Destinacions estiuenques per adults amb discapacitat: viatges organitzats, platges adaptades i altres...

Destinacions estiuenques per adults amb discapacitat: viatges organitzats, platges adaptades i altres activitats

destinacions estiuenques platges adaptades viatges organitzats
Les platges adaptades són una de les opcions estiuenques // Foto: ODF

L’oci és un dret i una part imprescindible de l’experiència vital de totes les persones. Les vacances, a més de proporcionar el descans necessari, signifiquen un bon temps d’entreteniment i una oportunitat per explorar noves activitats i localitzacions. Atenent a les dificultats que poden sorgir a l’hora de planejar activitats de vacances, diverses associacions posen recursos a disponibilitat de les persones amb discapacitat i les seves famílies.

Viatges organitzats

Perquè les activitats estiuenques siguin accessibles per a tothom, COCEMFE llança 39 torns de vacances per a persones amb discapacitat i els seus familiars dins del seu Programa de Vacances 2018. Davant les barreres físiques i econòmiques que suposen la majoria de destinacions, el programa pretén oferir viatges a localitzacions turístiques de forma assequible per al major nombre de persones possible.

El programa va des de juny fins a desembre de 2018 i es desenvolupa en sis noves destinacions i / o establiments hotelers, incloent Comarruga, Lloret de Mar, Aguadulce, Roquetas de Mar i el Balneari de Ledesma.

Escapades a platges adaptades

Algunes platges compten amb un disseny integral d’accessibilitat per a les persones amb mobilitat reduïda. Compten, per exemple, amb banys i vestidors públics, reserves d’aparcament amb itineraris accessibles fins a la platja seca, senyalització i informació visual i tàctil, passarel·les de fusta fins a prop de l’aigua i dutxes adaptades amb cadires.

A més d’aquests recursos, disposen de serveis de suport al bany per a les persones amb mobilitat reduïda que necessiten ajuda per entrar i sortir de l’aigua. També compten amb transport públic adaptat per facilitar l’accés a les platges. En elles es poden trobar cadires amfíbies, grua elevadora, armilles salvavides, para-sols i dispositius visuals i sonors, entre d’altres.

Es pot consultar la guia de les platges adaptades que hi ha a Espanya per saber quins disposen dels serveis esmentats.

En aquest sentit, les platges de la Nova Icària i la Barceloneta, a Barcelona, incorporen aquests serveis a partir de la temporada alta. Els períodes d’atenció inclouen els caps de setmana i festius de juny, de l’1 de juliol al 15 de setembre i els caps de setmana i festius de la segona quinzena de setembre.

Altres activitats

En el nostre post recomanant activitats d’oci per a les vacances de Nadal, podeu trobar algunes propostes que podeu fer també a l’estiu: per exemple, AMUSE, que ofereix guies lúdiques, interactives i inclusives pels museus; WhatsCine, que inclou sistemes d’audiodescripció, llengua de signes i subtitulat adaptat a través d’un smartphone; o Ciudades Patrimonio Accesibles,, que ofereix informació sobre l’accessibilitat de les Ciutats Patrimoni, entre d’altres.

FontObservatori de la Discapacitat Física (ODF)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

NEWSLETTER

Subscriu-te al nostre butlletí per estar al dia de les últimes notícies, ofertes i anuncis exclusius.

Últimes notícies

Katherina Harder: “ El format online ens permet acompanyar persones grans a relacionar-se amb la tecnologia”

Katherina Harder és la directora artística i de programació de La GRAN pantalla, el Festival Internacional de...

Dincat reclama ser escoltat a l’hora de revisar el model d’autonomia i atenció a les persones

Al igual que fa uns dies vam publicar al Diari de la Discapacitat el malestar en el...

La nova Estratègia Europea de la Discapacitat tindrà en compte a les empreses inclusives

El Parlament Europeu va aprovar el passat 19 de juny una esmena de la Comissió d’Ocupació i...

Un total de 14 alumnes cecs o amb discapacitat visual es presenten a les proves de Selectivitat a Catalunya

Un total de 14 alumnes cecs i amb discapacitat visual greu de Catalunya faran les Proves d’Accés...