Divendres, 21 juny 2024
IniciCULTURADestinacions estiuenques per adults amb discapacitat: viatges organitzats, platges adaptades i altres...

Destinacions estiuenques per adults amb discapacitat: viatges organitzats, platges adaptades i altres activitats

destinacions estiuenques platges adaptades viatges organitzats
Les platges adaptades són una de les opcions estiuenques // Foto: ODF

L’oci és un dret i una part imprescindible de l’experiència vital de totes les persones. Les vacances, a més de proporcionar el descans necessari, signifiquen un bon temps d’entreteniment i una oportunitat per explorar noves activitats i localitzacions. Atenent a les dificultats que poden sorgir a l’hora de planejar activitats de vacances, diverses associacions posen recursos a disponibilitat de les persones amb discapacitat i les seves famílies.

Viatges organitzats

Perquè les activitats estiuenques siguin accessibles per a tothom, COCEMFE llança 39 torns de vacances per a persones amb discapacitat i els seus familiars dins del seu Programa de Vacances 2018. Davant les barreres físiques i econòmiques que suposen la majoria de destinacions, el programa pretén oferir viatges a localitzacions turístiques de forma assequible per al major nombre de persones possible.

El programa va des de juny fins a desembre de 2018 i es desenvolupa en sis noves destinacions i / o establiments hotelers, incloent Comarruga, Lloret de Mar, Aguadulce, Roquetas de Mar i el Balneari de Ledesma.

PUBLICITAT

Escapades a platges adaptades

Algunes platges compten amb un disseny integral d’accessibilitat per a les persones amb mobilitat reduïda. Compten, per exemple, amb banys i vestidors públics, reserves d’aparcament amb itineraris accessibles fins a la platja seca, senyalització i informació visual i tàctil, passarel·les de fusta fins a prop de l’aigua i dutxes adaptades amb cadires.

A més d’aquests recursos, disposen de serveis de suport al bany per a les persones amb mobilitat reduïda que necessiten ajuda per entrar i sortir de l’aigua. També compten amb transport públic adaptat per facilitar l’accés a les platges. En elles es poden trobar cadires amfíbies, grua elevadora, armilles salvavides, para-sols i dispositius visuals i sonors, entre d’altres.

Es pot consultar la guia de les platges adaptades que hi ha a Espanya per saber quins disposen dels serveis esmentats.

PUBLICITAT

En aquest sentit, les platges de la Nova Icària i la Barceloneta, a Barcelona, incorporen aquests serveis a partir de la temporada alta. Els períodes d’atenció inclouen els caps de setmana i festius de juny, de l’1 de juliol al 15 de setembre i els caps de setmana i festius de la segona quinzena de setembre.

Altres activitats

En el nostre post recomanant activitats d’oci per a les vacances de Nadal, podeu trobar algunes propostes que podeu fer també a l’estiu: per exemple, AMUSE, que ofereix guies lúdiques, interactives i inclusives pels museus; WhatsCine, que inclou sistemes d’audiodescripció, llengua de signes i subtitulat adaptat a través d’un smartphone; o Ciudades Patrimonio Accesibles,, que ofereix informació sobre l’accessibilitat de les Ciutats Patrimoni, entre d’altres.

FontObservatori de la Discapacitat Física (ODF)

PUBLICITAT

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content