Desitjos per l’any nou

cristian rovira opinió desitjos any nou
Cristian Rovira // Foto: Grup SIFU

Deixem enrere un any 2017 intens des del punt de vista polític, econòmic i empresarial. Les eleccions del 21 de desembre dibuixen novament un Parlament de Catalunya molt fraccionat, però des de l’àmbit de la discapacitat i els centres especials de treball fem una crida al diàleg i la responsabilitat. Més de mig milions de catalans tenen algun tipus de discapacitat reconeguda i necessiten ser escoltats i tinguts en compte per part dels seus representats polítics. Necessitem doncs una estabilitat parlamentària i consensos que permetin dissenyar, desenvolupar i implementar polítiques a llarg termini per les persones amb discapacitat.

FREEFORMSTYLE-600X300

Esperem que 2018 sigui l’any en que les administracions públiques recolzin amb les seves polítiques els centres especials de treball, independentment de si el seu origen és privat o d’iniciativa social. Els CET representen a dia d’avui un dels principals pilars per la inclusió laboral de persones amb discapacitatamb més de 260 centres a tota Catalunya i un 63% dels contractes registrats durant l’any 2016 amb aquest col·lectiu. El passat mes de juliol vam rebre positivament l’acord entre el departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat i les federacions de centres especials de treball per intensificar els ajuts a les persones amb discapacitat amb dificultats especials, ampliant el pressupost de 68 milions d’euros a 80, però aquests recursos són encara insuficients per tal de cobrir tot el col·lectiu i no discriminar determinats tipus de discapacitats.

banner_300x200_entrenuvols

Finalment, fent balanç de 2017, podem afirmar rotundament que encara estem molt lluny de la plena integració social i laboral de les persones amb diversitat funcional. Tot i que el grau de sensibilització i de coneixement envers les discapacitats és cada any més alt, la realitat del mercat laboral ens recorda que queda encara molta feina per fer. Prop del 80% de les empreses espanyoles de més de 50 treballadors incompleixen la Llei General del drets de les Persones amb Discapacitat i de la seva Inclusió Social (l’antiga LISMI), que dicta que s’ha de reservar un 2% de la plantilla a persones amb discapacitat. Els motius per aquest incompliment tan exagerat són molts: des del desconeixement de la pròpia norma, especialment per part de les PIMEs, fins les dificultats per trobar i seleccionar candidats amb discapacitat adequats a les tasques requerides, passant per les dificultats per adaptar i integrar aquesta persona al lloc de treball. Administracions, empresaris i tot la societat en general tenim encara molta feina per fer per crear una societat més justa i inclusiva, però hem de mirar el nou any amb actitud positiva per seguir avançant.

Cristian RoviraVicepresident Grupo SIFU

banner_dental

1 Trackback / Pingback

  1. Desitjos per l’any nou | Cristian Rovira

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*