La delegació catalana marxa cap a Àustria per participar en el Jocs d’Hivern Special Olympics

Competiran en les modalitats d’hoquei interior i esquí nòrdic i alpí

delegació catalana campionat hivern special olympcis
Roger Vilaseca participarà a la prova d’esquí alpí // Federació ACELL

Un total de 13 esportistes i 3 entrenadors formen la delegació catalana que ha partit aquest matí amb destinació Àustria per participar, en les modalitats d’hoquei interior i esquí nòrdic i alpí, als Jocs Mundials d’Hivern Special Olympics que es disputen en aquest país del 14 al 25 de març.

Els representants catalans provenen de tres clubs federats a la Federació ACELL (Federació Catalana d’Esports per a persones amb discapacitat intel·lectual) com són Taller Escola Barcelona, Flor de Maig, Club Alba de Reus, Associació Alba de Tàrrega i Club Sant Tomàs Parmo de Vic. Tots ells formen part de la delegació de Special Olympics España que està composta per 66 persones d’Andalusia, Castella-Lleó, Galícia, Madrid, Regió de Múrcia, Aragó i Comunitat Valenciana, contant esportistes i entrenadors, i participaran en esquí de fons, raquetes, esquí alpí i nòrdic i hoquei interior.

BANER_300X250

En esquí alpí els quatre catalans són: l’Amaia Valentín, l’Estel Griño i el Roger Vilaseca de l’Escola Esportiva ACELL/Cercle Aventura i la Pilar del Rio del Club Alba de Reus. A més, el Pol Puiggener, del Associació Alba de Tàrrega, participarà en esquí nòrdic amb només 14 anys. És un esportista que entrena normalment en un club ordinari i serà tot un repte per ell ja que és la primera vegada que participa en uns Jocs Mundials Special Olympics.

En hoquei interior, 8 dels 16 jugadors que formen l’equip espanyol provenen de diferents localitats catalanes: l’Esther Garcia, el Josep Manent, el Pol Cozar, el Borja Rubio i l’Albert Helguera pertanyen al TEB de Barcelona; l’Òscar Pla al club Flor de Maig de Barcelona, mentre que l’Anna Molas i el Carles Baucells són del Club Sant Tomàs Parmo de Vic. Però per a molts d’ells no és la primera vegada que participen en una competició internacional i tenen en els seu currículum la participació en els Jocs Mundials Special Olympics de Corea 2013 o a Idaho en 2009.

A Àustria hi participaran més de 2.700 esportistes de més de 107 nacionalitats, que competiran en diferents disciplines entre les quals hi ha esquí alpí, esquí de fons, patinatge artístic, patinatge de velocitat en pista curta, snowboard, raquetes de neu o hoquei interior.

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*