Diumenge, 3 desembre 2023
- PUBLICITAT -spot_img
IniciDRETSCultura impulsa la definició dels nivells de competència en llengua de signes...

Cultura impulsa la definició dels nivells de competència en llengua de signes catalana

campanya 25N diba
nivells competència llengua signes catalana
Llengua de signes catalana // Foto: gencat

La Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura impulsa la definició dels nivells de competència en llengua de signes catalana (LSC). d’acord amb el Marc europeu comú de referència per a les llengües: aprendre, ensenyar, avaluar (MECR). Aquest pla permetrà disposar d’una descripció de cadascun dels sis nivells de competència que estableix el MECR, que seran la base per organitzar i mesurar  l’aprenentatge i l’avaluació dels coneixements generals de la LSC.

Aquest pla s’estructura en dos nivells. Un primer nivell amb un equip de treball integrat per lingüistes universitaris especialistes en llengua de signes catalana i especialistes en el MECR, i en què també hi haurà persones sordes signants. Els treballs d’aquest equip seran supervisats, en un segon nivell, per una comissió integrada per representants de la comunitat signant en LSC, a través de la Federació de Persones Sordes de Catalunya (FESOCA), de l’àmbit acadèmic i universitari i de la mateixa Direcció General de Política Lingüística, que n’haurà de validar els resultats.

Pel que fa al desenvolupament temporal, el pla preveu una primera fase d’adaptació dels descriptors del MECR. En una segona fase, es treballarà en l’elaboració dels programes i les programacions, i d’una manera exhaustiva es descriurà per a cada nivell,  des de l’A1 fins al C2, el que han d’aprendre a fer els aprenents per comunicar-se de manera efectiva. També es definiran els objectius curriculars i didàctics per a cada competència. S’ha previst començar pels nivells B1 i C1, d’acord amb les necessitats de l’àmbit professional. Es preveu que el 2019 es pugui disposar del primer nivell de LSC definit d’acord amb el MECR, concretament el B1.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content