Dijous, 2 desembre 2021
IniciDiscapacitatCultura es compromet a millorar les comunicacions en llengua de signes catalana

Cultura es compromet a millorar les comunicacions en llengua de signes catalana

Videoconferència amb la consellera Vilallonga // Foto: gencat

La consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, es va comprometre ahir a treballar per millorar la incorporació de la llengua dels signes catalana en les comunicacions fetes amb les noves tecnologies de informació i comunicació (TIC), en una trobada virtual amb representants de la Federació de Persones Sordes de Catalunya (FESOCA).

A la reunió telemàtica, a la qual hi va participar també la directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa, la consellera va assegurar que farà una crida a tots els departaments de la Generalitat per afavorir l’ús de les noves tecnologies en favor de les persones que han de fer gestions amb l’Administració usant la llengua de signes. Vilallonga va dir, també, que espera poder celebrar presencialment la commemoració del desè aniversari de l’aprovació al Parlament de Catalunya de la llengua de signes catalana, que s’escau enguany.

fiare banca etica crowdfunding

Ester Franquesa va explicar que s’ha incrementat el pressupost dedicat a la llengua de signes catalana i va assegurar que es donaran garanties sanitàries als intèrprets que han de treballar presencialment en llocs públics per donar servei a la comunitat de persones sordes. 

També es va comprometre per treballar amb el Departament d’Educació per avançar en l’ensenyament bilingüe de la llengua de signes, i per  impulsar un protocol perquè la inclusió d’intèrprets de la llengua de signes sigui automàtica en els mitjans de comunicació públics en situacions d’excepcionalitat com les que vivim a fi i efecte d’evitar situacions de desinformació de les persones sordes que no poden fer la lectura labial per l’ús de mascaretes.

Per la seva banda, els representants de les persones sordes van exposar les problemàtiques i necessitats que tenen durant l’actual situació d’estat d’alarma com les necessitats de garantir que la informació arribi amb eficàcia al col·lectiu, garantir les mesures sanitàries per a guies i intèrprets que han de treballar presencialment, avançar en l’ensenyament bilingüe de la llengua de signes, donar als usuaris de la llengua de signes millor accés a l’hora de fer gestions amb les administracions o buscar solucions a la possible cancel·lació de casals d’estiu.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES