Divendres, 2 desembre 2022
Divendres, 2 desembre 2022
IniciCulturaCreix el percentatge de persones amb discapacitat amb estudis superiors

Creix el percentatge de persones amb discapacitat amb estudis superiors

Atlas Laboral persones amb discapacitat
Portada de l’Altlas Laboral 2016 // Foto: Grup SIFU

Segons acaba de publicar l’editorial J.M. Bosch Editor en l’Atlas Laboral de les persones amb Discapacitat 2016, elaborat pel Grup SIFU en col·laboració amb la Universitat de Sevilla, el percentatge de persones amb discapacitat amb estudis superiors ha augmentat en els darrers anys, tot i que la bretxa entre les persones amb i sense discapacitat amb estudis superiors encara es manté en l’actualitat.

anunci guies d'arrel

Segons aquest estudi, el creixement de la població amb discapacitat en edat activa amb estudis superiors ha estat constant. En 2013 el 15% d’aquesta població tenia estudis superiors, suposant un increment de més de 60.000 persones respecte a l’any 2009. Concretament han cursat estudis superiors un 17,3% de persones amb discapacitat física, un 17,1% del col·lectiu de malaltia mental i un 16,1% de les persones amb discapacitat sensorial. Malgrat això, durant aquest període també es va incrementar la població sense discapacitat que va cursar estudis superiors, pel que es va mantenir la diferència de 10 punts entre els dos col·lectius.

L’Atlas Laboral també fa una diferenciació per Comunitats Autònomes. D’aquesta manera, Castella La Manxa, Extremadura, Illes Balears i Andalusia van ser les comunitats que van registrar un nombre més elevat de persones amb discapacitat que només havien cursat estudis primaris, mentre les Comunitats de Navarra, Madrid, País Basc i la Rioja van registrar els percentatges més alts amb estudis superiors.

Banner 300x250px EnBucle3

Aquestes dades tenen una relació directa amb la ocupació de les persones amb diversitat funcional, ja que quant més alt és el nivell d’estudis, més facilitat tenen per trobar feina. Aquesta és una de les principals conclusions de l’estudi publicat. De fet, les empreses troben en la manca de formació un dels principals esculls per contractar a persones amb discapacitat.

El nivell formatiu de les persones amb discapacitat

L’Atlas Laboral també fa referència al nivell formatiu de les persones amb discapacitat, assenyalant que Espanya es trobava per sota de la mitjana europea quant al nivell formatiu de les persones amb discapacitat.

L’any 2012 més del 60% de persones amb discapacitat entre 15 i 65 anys van afirmar haver trobat algun tipus de barrera per accedir a activitats formatives segons reflecteix l’Enquesta d’Integració Social i Salut de l’INE.

En aquest sentit, l’autor de pròleg de l’Atlas Laboral 2016, el seleccionador nacional de futbol Vicente del Bosque indica que “En pleno siglo XXI es indispensable destacar el derecho que tienen las personas con discapacidad a trabajar en condiciones de igualdad. Sin un empleo digno no resulta posible la integración de estas personas, por lo que  su  inserción  en  el  mundo  laboral  debe  ser  un  instrumento  esencial  para  lograr  su  plena  integración  y  su participación en la sociedad”.

L’Atlas Laboral de les persones amb Discapacitat 2016 va néixer per presentar una radiografia sobre el grau d’inserció laboral i les condicions i barreres d’accés a la feina per part de les persones amb discapacitat. Conté informació provinent d’un ampli espectre de fonts estadístiques i documentals juntament a un estudi de casos d’empreses.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

19 COMENTARIS

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content