Divendres, 19 abril 2024
spot_img
IniciENTITATSCreix el projecte Biodrissa amb l'obertura del primer establiment de venda al...

Creix el projecte Biodrissa amb l’obertura del primer establiment de venda al carrer del seus productes ecològics

botiqa carrer biodrissa productes ecològics drissa
D’esquerra a dreta, la gerent de la fundació, Núria Martínez, el president, Max Marcó, acompanyats per Teresa Lapiedra, del patronat de l’entitat // Foto: Fundació Drissa

Ahir la Fundació Drissa, entitat sense ànim de lucre dedicada a la inserció laboral de persones amb problemes de salut mental, va presentar en societat la nova botiga i espai degustació Biodrissa, el primer punt de venda de l’entitat especialitzat en producte ecològic 100% a peu de carrer, ubicat en el barri vell de Girona.

Biodrissa és la marca de la Fundació Drissa per a la línia del negoci d’horticultura ecològica de la fundació i sobre aquest projecte pivota el creixement de l’entitat, que té com a objectiu principal augmentar la contractació del col·lectiu de persones amb problemes de salut mental.

La nova botiga Biodrissa, que se suma a la parada de la marca en el mercat municipal de Girona, s’obre com a punt de venda i espai de degustació. S’obre amb una àmplia gamma de producte ecològic fresc (fruita, verdura i hortalissa de la temporada) i preparats (dolços i salats) per emportar o degustar en el mateix establiment, amb una proposta de menú diari, dissenyat per mantenir una dieta equilibrada.

La nova botiga Biodrissa compta amb espais específics per al reciclatge i s’hi declara de forma visible “amiga de les mascotes”.També s’ofereix servei a domicili, segons comanda, i la possibilitat de fer l’encàrrec de la compra inclús per whatsapp.

Des del punt de vista social, la botiga, a més de donar feina a persones amb problemes de salut mental, disposa d’un espai de lectura i de venda de llibres de segona mà. Es tracta d’un projecte, que es presentarà en breu, compartit per la Fundació Drissa, el Grup Ramon Noguera, Càritas Diocesana de Girona i el grup israelià Shekulo Tov, organització dedicada a la inserció laboral i l’oci de les persones amb discapacitat per garantir la seva inclusió social.

La Fundació Drissa en xifres

Drissa tanca l’any 2018 amb un creixement de la plantilla de treballadors del 5%, un total de 128 empleats, 82 dels quals són professionals amb malaltia mental. En aquests moments, el negoci de l’horticultura ecològica dona feina a 14 persones i l’objectiu és ampliar aquesta plantilla a 20 en el termini de tres anys.

A banda del projecte empresarial d’horta ecològica, la Fundació ofereix a través del propi Centre Especial de Treball els serveis de jardineria i forestal, pintura, neteja i manipulats. L’entitat disposa també de servei d’acollida i borsa de treball, servei prelaboral —una part del qual es desenvolupa a la finca de Campllong—, servei de formació i servei d’acompanyament a la inserció laboral en el mercat ordinari. Així mateix, gestiona des del servei d’habitatge una llar amb suport, un programa d’autonomia a la pròpia llar i servei d’atenció al domicili especialitzat. En el seu conjunt atén 275 persones cada dia, compta amb 65 places en el servei prelaboral, amb seus a Girona, Santa Coloma de Farners i Figueres, i disposa de 80 places en el servei de suport al mercat laboral ordinari. La taxa d’inserció laboral de l’entitat se situa en el 35%. Cal afegir que en aquests moments atén a 48 persones en els serveis d’habitatge i destaca, entre d’altres, l’emissió de més de 600 programes de ràdio “Ens patina l’embrague”, una activitat cabdal en la lluita contra l’estigma de la malaltia mental.

Drissa va tancar l’any 2018 amb una facturació per vendes i prestació de serveis de 1.058.745,60 euros. D’aquests ingressos, el projecte Biodrissa representa el 10%. L’objectiu de l’entitat és que aquest línia de negoci arribi al 25% de la facturació total en tres anys.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content