Dijous, 11 agost 2022
Dijous, 11 agost 2022
IniciRecerca i TecnologiaConveni per desplegar solucions tecnològiques en l’àmbit de l’atenció a domicili per...

Conveni per desplegar solucions tecnològiques en l’àmbit de l’atenció a domicili per a persones depenents

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes cedeix l'ús de l’edifici Can Pau Roig a l’Institut de Robòtica per a la Dependència

conveni solucions tecnologuiques persones depenents
El conveni es va signar dimecres passat a l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes // Foto: IRD

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes i l’Institut de Robòtica per a la Dependència (IRD) s’ha signat aquest dimecres 20 de gener de 2021 un conveni per la cessió d’ús de l’edifici de propietat municipal Can Pau Roig per desplegar solucions tecnològiques i serveis, en l’àmbit de l’atenció al domicili i a l’entorn comunitari per a persones que ho puguin precisar.

L’acord permetrà destinar aquest espai a articular una xarxa d’atenció a les persones dependents i amb discapacitat de l’entorn comunitari, amb vocació universal, de qualitat, flexible, efectiu, sostenible, eficient i centrat en la persona i les seves decisions, gràcies al projecte en el qual treballen conjuntament l’IRD, la Fundació Ave Maria i altres institucions, en el marc del Pla Estratègic de la comarca del Garraf i del Pla del Departament de Treball, Afers Social i Famílies 2020-2024.

L’Ajuntament cedeix, per un període de 10 anys renovable, l’immoble situat al carreró de la Torreta, que serà rehabilitat pel consistori segons el pla d’usos redactat perquè es pugui dedicar a activitats d’innovació tecnològica, recerca i investigació en prestació de serveis en favor a persones en situació de dependència.

“Aquesta és una primera llavor d’allò que en el futur Sant Pere de Ribes podrà oferir no només als seus veïns i veïnes sinó en general com un model per poder treballar en la millor gestió de tot el que les persones amb dependència necessiten”, ha destacat l’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido Tinta.

Per la seva part, l’Institut de Robòtica per a la Dependència hi portarà a terme les activitats derivades del projecte Never Alone,  així com activitats pròpies en l’àmbit de la robòtica i la innovació, el desenvolupament de productes i serveis i la seva distribució i activitats de formació.

“La inquietud i sensibilitat de l’ajuntament de Sant Pere de Ribes coincideix amb els projectes en marxa l’IRD. Treballem en la mateixa direcció i unim esforços en la investigació de les tecnologies i la seva aplicació pràctica al territori i per fer-la escalable a altres territoris”, ha explicat Julio Molinario, President de l’Institut.

El projecte Never Alone, és una plataforma destinada a garantir l’acompanyament al domicili de la gent gran i les persones dependents, possibilitant la seva estada al domicili i garantint-ne la qualitat de vida.

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content