Conveni de col·laboració de la FECETC i MicroBank per finançar el desenvolupament de les empreses socials

S’estableix una línia de 5 milions d’euros anuals

conveni fecetc microbank finançar empreses socials
Josep Roset (esquerra) i Antoni Vila en el moment de la firma del conveni // Foto: FECETC

L’empreses d’economia social de Catalunya compten des d’ara amb una nova línia de finançament de 5 milions anuals gràcies al conveni de col·laboració que han signat el president de la Federació de Centres Especials de Treball de Catalunya (FECETC), Josep Roset, i el president de MicroBank, Antoni Vila.

FREEFORMSTYLE-600X300

D’aquesta manera i amb caràcter general, els sol·licitants podran sol·licitar finançament fins a un màxim de 150.000 euros -encara que ocasionalment es podran valorar operacions d’imports superiors, amb un límit de 500.000 euros- tant per inversions com per capital circulant.

banner_300x200_entrenuvols

Aquesta línia de finançament ha estat dissenyada pensant en les necessitats específiques de les empreses que formen part de l’economia social, i per potenciar el seu desenvolupament amb l’objectiu de les quals és generar un impacte social positiu i mesurable a través de la seva activitat.

Aquests préstecs compten amb una garantia del Fons Europeu d’Inversions emesa en el marc del Programa de la Unió Europea per a l’Ocupació i la Innovació Social (EaSI). Gràcies a aquest suport, les Empreses Socials podran accedir a aquests préstecs sense necessitat d’aportar garanties i en unes condicions altament competitives, que els permetran finançar inversions amb uns terminis de devolució de fins a deu anys (incloent dotze mesos de carència) o anticipar cobraments amortitzant la totalitat del préstec quan es facin efectius.

Les empreses socials que estan adherides a FECETC podran accedir a aquesta línia de finançament en condicions especialment avantatjoses, per la qual cosa serà necessari presentar el document d’adhesió emès per aquesta entitat.

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*