Diumenge, 3 desembre 2023
- PUBLICITAT -spot_img
IniciDRETSConclusions de la Jornada 'Cooperem en la Diversitat' a la ciutat de...

Conclusions de la Jornada ‘Cooperem en la Diversitat’ a la ciutat de Barcelona

campanya 25N diba
jornades diversitat barcelona
Cartell de les jornades sobre diversitat // Foto: Imatge cedida per IMD Barcelona

S’han fet públiques les conclusions de la jornada del passat novembre en què els joves del barri de Ciutat Vella de Barcelona van reflexionar sobre el dret al lleure dels joves amb diversitat funcional. Les jornades “Cooperem en la Diversitat”, que des del 2012 tenen lloc al Casal de Joves Palau Alòs de Ciutat Vella cada mes de novembre, permeten als joves del barri realitzar una reflexió al voltant del lleure, la responsabilitat, la inclusió o la solidaritat, entre d’altres factors, a través de diverses activitats que els apropen a les persones amb diversitat funcional del districte.

Durant la passada edició, a partir d’un treball de grup i en col·laboració de persones amb diversitat funcional, es van explorar diversos conceptes que tenen a veure amb el lleure i el lleure inclusiu a través de múltiples tècniques expressives plàstiques i d’aplicacions informàtiques. També es va experimentar amb diversitat de bicicletes adaptades per a persones amb mobilitat reduïda i es van practicar esports adaptats com goalball, tennis adaptat, bàsquet inclusiu i boccia. Totes aquestes activitats van suposar tot un descobriment per als joves participants, tal i com es recull al document annex on hi apareixen els comentaris i conclusions de la jornada.

A més, hi va haver dues mostres fotogràfiques amb la participació dels joves del taller de fotografia del Casal, i una festa de cloenda amb hip hop i un espectacle de dansa integrada amb la participació de persones amb diversitat funcional i joves assistents a les jornades. I l’espai de diàleg “El valor de l’oci pel desenvolupament personal dels adolescents i joves. L’oci solidari” va suposar una aproximació teòrica al lleure a través de diferents experiències inclusives i solidàries.

Font: IMD Barcelona

Campanya 25N Diputació de Barcelona

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

2 COMENTARIS

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content