Comencen els concerts del projecte d’integració social “Mosaico de Sonidos”

Hi participen 37 persones amb discapacitat intel·lectual

mosaico de sonidos concerts discapacitat intel·lectual
Les persones amb discapacitat intel·lectual durant un assaig // Foto: Dincat

El proper 17 de febrer comencen a Catalunya els concerts del projecte “Mosaico de Sonidos” amb un concert que l’Orquestra Simfònica de Catalunya i Nacional de Catalunya (OBC), dirigida per Kazushi Ono, celebrarà a l’Auditori de Barcelona i que es repetirà els dies 18 i 19 del mateix mes. El programa del projecte continuarà amb els concerts que l’Orquestra Simfònica del Vallès (OSV) oferirà el dia 24 de març al Teatre La Faràndula de Sabadell i el 25 de març al Palau de la Música.

Aquest projecte ha unit durant un any orquestres simfòniques i persones amb discapacitat intel·lectual per interpretar conjuntament una obra que s’estrena en temporada. Concretament hi participaran un total de 37 persones amb discapacitat intel·lectual (21 en l’OBC i 16 en l’OSV) que estaran integrades en la formació. Algunes tocaran instruments no convencionals –caixes, tubs sonors que emeten notes al girar-los o colpejar-los– i d’altres instruments senzills. Com la música ha estat creada a partir del conte de Saramago, el projecte també fomenta que els participants treballin una part actoral, de lectura, dansa, cant o arts plàstiques.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

El grup de persones amb discapacitat intel·lectual ha realitzat exercicis de percussió, ritme i corda en tallers que s’han articulat al voltant de La flor más grande del mundo, una composió d’Emilio Aragón –que n’ha cedit el seu ús– basada en el conte homònim del Nobel de Literatura, José Saramago. A partir d’aquesta peça, els participants desenvolupen microcomposicions que se sumen a l’obra original amb la finalitat d’implicar les persones en el procés creatiu. El resultat és el títol del projecte, un veritable i únic mosaic de sons.

“Mosaico de Sonidos” és un projecte sorgit per la iniciativa de l’Associació Espanyola d’Orquestres Simfòniques, en col·laboració amb Plena Inclusión i la Fundació BBVA, en què participen 14 orquestres simfòniques de l’Estat i 228 persones amb discapacitat intel·lectual de 8 federacions autonòmiques. Es tracta d’un projecte que pretén promoure els drets i igualtat d’oportunitats de les persones amb discapacitat intel·lectual a través de la seva participació en activitats musicals.

BANER_300X250

A Catalunya s’han implicat en aquest projecte el Centre Ocupacional Bogatell, Sant Pere Claver Residència Tres Pins, Centre Ocupacional TEB, Taller Ocupacional Ariadna, Centre Ocupacional Finestrelles, Acidh, Atendis, Cipo, Xalest i Andi Sabadell, totes elles membres de Dincat Federació (Federació Catalana de la Discapacitat Intel·lectual).

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*