Dilluns, 25 gener 2021
Inici Drets Col·laboració en l’àmbit de la Salut Mental i la Discapacitat Intel·lectual a...

Col·laboració en l’àmbit de la Salut Mental i la Discapacitat Intel·lectual a les regions sanitàries Lleida i Alt Pirineu i Aran

conveni-col·aboració-salut-mental-addiccions-lleida
Moment de la signatura del conveni de col·laboració // Foto: gencat

Avui, 18 de juny, ha tingut lloc als Serveis Territorials del Departament de Salut a Lleida la signatura del conveni marc de col·laboració entre l’empresa pública Gestió de Serveis Sanitaris (GSS) i Sant Joan de Déu Terres de Lleida (SJDTLL) en l’àmbit de la Salut Mental i la Discapacitat Intel·lectual a les regions sanitàries Lleida i Alt Pirineu i Aran. El president del Consell d’Administració de GSS, Joan Ramon Saura, i el Superior Provincial de la Província d’Aragó Sant Rafael de l’Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu, el Germà José Luis Fonseca, han estat els encarregats de signar el conveni.

Han participat també en l’acte la directora dels Serveis Territorials del Departament de Salut a Lleida i l’Alt Pirineu i Aran, Divina Farreny; el gerent de GSS i de l’Institut Català de la Salut (ICS) a Lleida, Jordi Cortada; el Superior de la comunitat de germans de SJDTLL, el Germà Santiago Ruiz; el gerent de SJDTLL, Dr. Pere Vallribera; el director de Centres de GSS, Jaume Capdevila, i el director del Servei de Psiquiatria, Salut Mental i Addiccions de GSS, i director mèdic de SJDTLL, Dr. Josep Pifarré.

El conveni signat avui té per objecte regular i optimitzar la col·laboració entre GSS i SJDTLL per a la implantació de programes assistencials de diferents especialitats, gestió clínica, activitats formatives, docents i d’investigació, destinades a millorar la prestació dels serveis d’assistència sanitària en l’àmbit de la Salut Mental i de Discapacitat Intel·lectual a Lleida i l’Alt Pirineu i Aran.

ARC Soluciones publi

En la seva intervenció, Joan Ramon Saura ha destacat que aquest conveni marc “és el punt de partença d’altres convenis específics que s’aniran perfilant per a l’atenció de la salut mental en l’àmbit clínic i també en l’àmbit social i d’integració en la societat”.

Per la seva banda, el Germà José Luis Fonseca ha valorat la importància del conveni “que permetrà guanyar en qualitat assistencial, sumant la riquesa d’ambdues institucions, ja que units som més i millor”, ha ressaltat.

El gerent de SJDTLL, el Dr. Pere Vallribera, ha explicat que “GSS i SJDTLL engloben gairebé el 90 per cent dels dispositius sanitaris de salut mental al territori i gràcies a aquest conveni es podrà oferir una major atenció integral de les persones”.

En la seva intervenció, el Dr. Josep Pifarré ha explicat que “ens trobem davant un canvi de model en salut mental, basat en la salut comunitària, que ens demana major treball en equip i la presència d’equips multi, pluri i transdisciplinaris”. “Aquest conveni pretén posar al centre del sistema la persona atesa i la seva família i que tots els recursos assistencials treballin amb els mateixos protocols, de manera integrada i unificada, independentment de quina entitat siguin”, ha detallat el Dr. Pifarré.

La finalitat d’aquest conveni marc és avançar en la millora de l’atenció a les persones amb trastorns mentals i persones amb discapacitat intel·lectual, amb una gestió clínica integrada, mitjançant la consecució de fites en els àmbits de la coordinació assistencial, de la docència i recerca i dels sistemes d’informació.

El conveni tindrà una durada d’un any, prorrogable de forma automàtica per períodes anuals, d’any en any, fins a un màxim de 4 anys, llevat que alguna de les parts manifesti la seva voluntat contrària.

Oferta Any Nou!!! Subscriu-te a la nostra Newsletter

AMB UN 25% DE descompte fins el 31 de gener

Aprofita aquesta oportunitat per rebre cada dia al teu correu tota l'actualitat sobre el món de la discapacitat a Catalunya. PER NOMÉS 11,99 € L'ANY.

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-

ÚLTIMES NOTÍCIES