La Confederació Espanyola de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica (COCEMFE), en col·laboració amb el seu Moviment Associatiu, ha obert la convocatòria dels Premis Societat Inclusiva 2025. Aquesta iniciativa, que ja va a la seva tercera edició, té com a objectiu reconèixer i visibilitzar les pràctiques, conductes i iniciatives més destacades que promouen la inclusió de les persones amb discapacitat física i orgànica en tots els àmbits de la vida.
En aquesta edició, els premis continuen comptant amb cinc categories que abasten diferents àmbits de la inclusió:
- Desenvolupament educatiu i professional: reconeix projectes que impulsen l’educació, l’ocupació i la formació de les persones amb discapacitat en igualtat de condicions.
- Innovació social i investigació: premia iniciatives que fomenten la investigació en discapacitat, el voluntariat, la participació i altres projectes innovadors que donen suport a les persones amb discapacitat.
- Espai sociosanitari: reconeix pràctiques que milloren la coordinació social i sanitària, la cura de la salut i la qualitat de vida de les persones amb discapacitat.
- Dona i igualtat: premia iniciatives que fomenten la igualtat d’oportunitats de les dones i les nenes amb discapacitat.
- Accessibilitat i vida independent: reconeix projectes que promouen l’accessibilitat universal, el disseny per a totes les persones i l’autonomia personal.
Les persones i entitats interessades a participar poden presentar les seves candidatures a través via online a través d’aquest enllaç des del 30 de setembre de 2024 fins al 2 de febrer de 2025.
Una de les novetats d’aquesta edició és la major implicació ciutadana en el procés de selecció de les iniciatives guanyadores. Una vegada que el jurat, format per representants de COCEMFE i el seu Moviment Associatiu, seleccioni les candidatures finalistes, s’obrirà una fase de votació popular a través de la pàgina web, en la qual la ciutadania i les persones amb discapacitat podran votar per les iniciatives que considerin més destacades.
Els Premis Societat Inclusiva no només pretenen reconèixer les millors pràctiques, sinó també fomentar el seu coneixement i transferència a altres contextos. A través de la pàgina web, se proporciona información detallada sobre les iniciatives guanyadores y finalistes de ediciones anteriores.
La creació i desenvolupament d’aquests premis ha estat possible gràcies a la financiació del Ministeri de Drets Socials, Consum i Agenda 2030.