22.6 C
Barcelona
Dijous,28maig,2020
Inici Discapacitat COCARMI exigeix que les persones amb discapacitat no siguin discriminades en l'assistència...

COCARMI exigeix que les persones amb discapacitat no siguin discriminades en l’assistència sanitària pel COVID19

El sector de la discapacitat demana un tracte igualitari en l’assistència sanitària // Foto: Pixabay

El Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI), principal plataforma de defensa del col·lectiu a Catalunya, ha demanat prioritzar les proves diagnòstiques ràpides per la COVID19  a les persones amb discapacitat i/o trastorn mental, ja que són col·lectius que han d’afrontar barreres addicionals a l’hora d’accedir a atenció mèdica. 

En els casos de persones amb discapacitat que hagin donat positiu en COVID19, o bé mostrin simptomatologia lleu, el Comitè reclama que puguin realitzar el seu aïllament en les condicions que recomanen les autoritats sanitàries: en una habitació individual i un lavabo propi per a cada persona malalta. Per poder-ho dur a terme, el COCARMI sol·licita el reallotjament d’aquelles persones que visquin en centres o habitatges que no compleixin aquests requisits. 

En relació al trasllat d’un grup de 21 persones amb discapacitat amb símptomes de COVID19 a la Casa del Mar de Barcelona, el Comitè considera que aquest espai no reuneix les condicions socials ni sanitàries per atendre adequadament persones amb discapacitat malaltes de COVID19. “Decisions com aquesta s’han de prendre comptant amb nosaltres, perquè el Govern ha de ser conscient de les necessitats reals de les persones amb discapacitat en una situació de crisi com l’actual i quina seria la millor manera d’abordar-les”, assenyala el president del comitè, Antonio Guillén, qui afegeix: “les persones amb discapacitat i/o trastorn mental tenim unes necessitats específiques, a les que s’hi ha de donar resposta mitjançant protocols que tinguin en compte aquestes especificitats”. I emfatitza que, amb pandèmia o sense, “les persones amb discapacitat no hem perdut la nostra condició de ciutadania”. 

Per tot això, reclama que s’activin places hoteleres del projecte Hotel Salut per persones amb discapacitat. Aquest programa preveu la presència d’un equip amb formació sanitària a l’allotjament, el qual hauria d’estar habituat a atendre persones amb discapacitat, o bé rebre la formació necessària. 

Finalment, proposa crear un comitè de crisi amb informació actualitzada i participació de les entitats de la discapacitat, ja que amb el seu coneixement i experiència poden contribuir activament a la sortida d’aquesta crisi sanitària sense precedents. 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES ENTRADES

Maite Ruiz: “La LADD està formada per persones interessades en la defensa dels drets”

Maite Ruiz, presidenta de LADD // Foto: Associació LADD Hem volgut parlar en aquesta entrevista amb Maite...

Barcelona llança un pla de xoc en salut mental per combatre els efectes de la Covid-19

Els programes de suport emocional seran vitals per superar la crisi // Foto: Salut Mental Catalunya L’Ajuntament de...

Un assaig clínic accelera la recerca de nous tractaments en malalties neurodegeneratives

L'assaig pot accelerar les vies per trobar possibles tractaments // Foto: Federació ASEM Un assaig clínic per a...

Maravillas Rojo: “Aquesta crisi ha posat de relleu la importància de la vida i les persones”

L'espai #reflexionsdefutur ha entrevistat a Maravillas Rojo // Foto: Taula Tercer Sector A partir de la crisi sanitària,...

COMENTARIS RECENTS