COCARMI exigeix que les persones amb discapacitat no siguin discriminades en l’assistència sanitària pel COVID19

Demana prioritzar les proves diagnòstiques ràpides pel col·lectiu

El sector de la discapacitat demana un tracte igualitari en l’assistència sanitària // Foto: Pixabay

El Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI), principal plataforma de defensa del col·lectiu a Catalunya, ha demanat prioritzar les proves diagnòstiques ràpides per la COVID19  a les persones amb discapacitat i/o trastorn mental, ja que són col·lectius que han d’afrontar barreres addicionals a l’hora d’accedir a atenció mèdica. 

En els casos de persones amb discapacitat que hagin donat positiu en COVID19, o bé mostrin simptomatologia lleu, el Comitè reclama que puguin realitzar el seu aïllament en les condicions que recomanen les autoritats sanitàries: en una habitació individual i un lavabo propi per a cada persona malalta. Per poder-ho dur a terme, el COCARMI sol·licita el reallotjament d’aquelles persones que visquin en centres o habitatges que no compleixin aquests requisits. 

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

En relació al trasllat d’un grup de 21 persones amb discapacitat amb símptomes de COVID19 a la Casa del Mar de Barcelona, el Comitè considera que aquest espai no reuneix les condicions socials ni sanitàries per atendre adequadament persones amb discapacitat malaltes de COVID19. “Decisions com aquesta s’han de prendre comptant amb nosaltres, perquè el Govern ha de ser conscient de les necessitats reals de les persones amb discapacitat en una situació de crisi com l’actual i quina seria la millor manera d’abordar-les”, assenyala el president del comitè, Antonio Guillén, qui afegeix: “les persones amb discapacitat i/o trastorn mental tenim unes necessitats específiques, a les que s’hi ha de donar resposta mitjançant protocols que tinguin en compte aquestes especificitats”. I emfatitza que, amb pandèmia o sense, “les persones amb discapacitat no hem perdut la nostra condició de ciutadania”. 

Per tot això, reclama que s’activin places hoteleres del projecte Hotel Salut per persones amb discapacitat. Aquest programa preveu la presència d’un equip amb formació sanitària a l’allotjament, el qual hauria d’estar habituat a atendre persones amb discapacitat, o bé rebre la formació necessària. 

BANER_300X250

Finalment, proposa crear un comitè de crisi amb informació actualitzada i participació de les entitats de la discapacitat, ja que amb el seu coneixement i experiència poden contribuir activament a la sortida d’aquesta crisi sanitària sense precedents. 

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*