22.6 C
Barcelona
Dijous,28maig,2020
Inici Inclusió La ciutat de Lleida constitueix el nou Consell Municipal de la Gent...

La ciutat de Lleida constitueix el nou Consell Municipal de la Gent Gran

acte-constitucio-consell-gent-gran-lleida
Acte de constitució del nou Consell de la Gent Gran // Foto: Hermínia Sirvent

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, acompanyat dels tinents d’alcalde Xavier Rodamilans i Sara Mestres, van presidir la setmana passada la constitució del nou Consell Municipal de la Gent Gran, un òrgan de participació ciutadana integrat per més de 200 persones de diferents àmbits vinculats a aquest col·lectiu que debatran i línies a tenir en compte.

Concretament aquest ens estarà format per socis i sòcies de les llars de jubilats i usuaris i usuàries dels CAPs de salut; membres de la societat col·laboradora amb les persones grans i persones provinents de cuidadors, proveïdors de serveis, comerciants, etc. La metodologia de treball estableix reunions dels diferents grups per analitzar la realitat actual i fer propostes de millora. Els eixos que es treballaran són tres: la ciutat on vivim, amb els serveis, la mobilitat, l’accessibilitat, etc.; la ciutat per relacionar-nos, amb la participació, l’accés a la cultura, el respecte, les xarxes de suport, etc., i la ciutat per ser-hi, amb la percepció de la vellesa, els drets de les persones, la incorporació de conceptes com la intel·ligència emocional, etc.

L’alcalde va explicar en el seu discurs que Lleida compta amb una important xarxa de llars de jubilats, 14 municipals i 3 clubs i esplais de gent gran, que desenvolupen un conjunt d’activitats que porten a un gran nivell d’associacionisme. A la ciutat hi ha unes 23.000 persones, un 16,65% de la població, majors de 65 anys, i 9.000 són socis de les llars, on s’ofereixen diferents serveis. Ros va comentar alguns dels serveis que es presten, com els Servei d’Ajut a Domicili amb uns 1.075 beneficiaris, la Teleassistència domiciliària que gaudeixen 5.122 persones i el servei de menjador a les llars, amb 12.480 àpats servits a l’any.

Per la seva part, el regidor de les Polítiques per als Drets de les Persones, Xavier Rodamilans, va incidir en l’adhesió de Lleida a la Xarxa de Ciutats Amigables de les persones grans de la Organització Mundial de la Salut, així com en l’envelliment progressió de la població.

Una ciutat amigable per a les persones grans és aquella que treballa mitjançant la participació del mateix col·lectiu en la construcció d’un entorn urbà integrador i accessible, per fomentar l’envelliment actiu. A Espanya hi ha 61 municipis que s’han sumat a la xarxa i diversos a Catalunya, com Barcelona, Granollers, Manresa, Tarragona, Vic, etc.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES ENTRADES

Maite Ruiz: “La LADD està formada per persones interessades en la defensa dels drets”

Maite Ruiz, presidenta de LADD // Foto: Associació LADD Hem volgut parlar en aquesta entrevista amb Maite...

Barcelona llança un pla de xoc en salut mental per combatre els efectes de la Covid-19

Els programes de suport emocional seran vitals per superar la crisi // Foto: Salut Mental Catalunya L’Ajuntament de...

Un assaig clínic accelera la recerca de nous tractaments en malalties neurodegeneratives

L'assaig pot accelerar les vies per trobar possibles tractaments // Foto: Federació ASEM Un assaig clínic per a...

Maravillas Rojo: “Aquesta crisi ha posat de relleu la importància de la vida i les persones”

L'espai #reflexionsdefutur ha entrevistat a Maravillas Rojo // Foto: Taula Tercer Sector A partir de la crisi sanitària,...

COMENTARIS RECENTS