La ciutat de Girona acull el primer Cicle Cine Fòrum sobre discapacitat

Organitzat pel Grup MIFAS

cicle fòrum discapacitat girona
Cartell del cicle de cine a Girona // Foto: Grup MIFAS

El Grup MIFAS organitza el I Cicle Cine Fòrum sobre discapacitat en el que es tractaran temes sobre Vida Independent (16 de març), Sexualitat i Discapacitat (30 de març) i Discapacitat Sobtada i superació personal (6 d’abril), i o experts en aquests camps seran les encarregades de conduir el debat després de la projecció de cada documental.

L’activitat s’adreça al conjunt de socis i sòcies de l’entitat que vulguin aprofundir sobre el concepte de discapacitat i conèixer la realitat des de diferents àmbits de la vida quotidiana. Tots els passis, que es projectaran al Centre d’Atenció Integral de MIFAS, són gratuïts. Aquest és el programa previst:

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Dijous, 16 de març a les 17h. ‘Vides Diverses’ d’ECOM, és un documental sobre la vida independent. A través de testimonis de persones amb discapacitat física amb experiència en vida independent, ens recorden que tothom té la necessitat i la capacitat d’emancipar-se i poder decidir sobre la seva vida.  Així doncs, l’objectiu és que les persones amb discapacitat física prenguin consciència de si mateixes com a persones amb plena autonomia. El debat anirà a càrrec de M. José Moya, responsable de l’Àrea d’Autonomia Personal i vida Independent.

Dijous, 30 de març a les 19h. ‘Yes, We Fuck’, dels directors Raúl de la Morena i Antonio Centeno. Documental que explica sis històries entorn al sexe i la diversitat funcional, històries reals i diverses en les que el sexe es converteix en una eina de plaer en pro dels drets individuals i col·lectius de les persones. El debat anirà a càrrec d’Antonio Centeno, director de Yes, We Fuck! que tractarà temes sobre el cos, la sexualitat i les persones amb discapacitat.

BANER_300X250

– Dijous 6 d’abril a les 19h. ‘Els anys guanyats’ de Jordi Molas. Documental que se submergeix en la vida de Jordi Molas, que va quedar tetraplègic als 20 anys a causa d’una lesió de rugbi. El debat anirà a càrrec de Jordi Molas, protagonista del documental, que transmet la seva capacitat per emocional, sorprendre, sap riure’s de si mateix i desfer tòpics des de l’aparent fragilitat d’una cadira de rodes.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*