Dimarts, 30 novembre 2021
IniciCulturaLa ciutat de Girona acull el primer Cicle Cine Fòrum sobre discapacitat

La ciutat de Girona acull el primer Cicle Cine Fòrum sobre discapacitat

cicle fòrum discapacitat girona
Cartell del cicle de cine a Girona // Foto: Grup MIFAS

El Grup MIFAS organitza el I Cicle Cine Fòrum sobre discapacitat en el que es tractaran temes sobre Vida Independent (16 de març), Sexualitat i Discapacitat (30 de març) i Discapacitat Sobtada i superació personal (6 d’abril), i o experts en aquests camps seran les encarregades de conduir el debat després de la projecció de cada documental.

L’activitat s’adreça al conjunt de socis i sòcies de l’entitat que vulguin aprofundir sobre el concepte de discapacitat i conèixer la realitat des de diferents àmbits de la vida quotidiana. Tots els passis, que es projectaran al Centre d’Atenció Integral de MIFAS, són gratuïts. Aquest és el programa previst:

diari-discapacitat-300x250e

Dijous, 16 de març a les 17h. ‘Vides Diverses’ d’ECOM, és un documental sobre la vida independent. A través de testimonis de persones amb discapacitat física amb experiència en vida independent, ens recorden que tothom té la necessitat i la capacitat d’emancipar-se i poder decidir sobre la seva vida.  Així doncs, l’objectiu és que les persones amb discapacitat física prenguin consciència de si mateixes com a persones amb plena autonomia. El debat anirà a càrrec de M. José Moya, responsable de l’Àrea d’Autonomia Personal i vida Independent.

Dijous, 30 de març a les 19h. ‘Yes, We Fuck’, dels directors Raúl de la Morena i Antonio Centeno. Documental que explica sis històries entorn al sexe i la diversitat funcional, històries reals i diverses en les que el sexe es converteix en una eina de plaer en pro dels drets individuals i col·lectius de les persones. El debat anirà a càrrec d’Antonio Centeno, director de Yes, We Fuck! que tractarà temes sobre el cos, la sexualitat i les persones amb discapacitat.

– Dijous 6 d’abril a les 19h. ‘Els anys guanyats’ de Jordi Molas. Documental que se submergeix en la vida de Jordi Molas, que va quedar tetraplègic als 20 anys a causa d’una lesió de rugbi. El debat anirà a càrrec de Jordi Molas, protagonista del documental, que transmet la seva capacitat per emocional, sorprendre, sap riure’s de si mateix i desfer tòpics des de l’aparent fragilitat d’una cadira de rodes.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES