Diumenge, 17 octubre 2021
HomeEntitatsCIPO de Sabadell organitza activitats per sumar-se a la celebració del Dia...

CIPO de Sabadell organitza activitats per sumar-se a la celebració del Dia Internacional contra l’LGTBI-fòbia

Comptaran amb la participació del personal i les persones usuàries del Centre Ocupacional

cipo sabadell activitats dia mundial lgtbi-fòbia
En les activitats hi participaran també els usuaris del Centre Ocupacional // Foto: CIPO

CIPO, S.C.C.L. centre d’inserció sociolaboral de persones amb discapacitat intel·lectual ubicat a Sabadell, ha volgut sumar-se a la celebració del Dia Internacional contra l’LGTBI-fòbia, que se celebra el pròxim 17 de maig, organitzant una activitat que implicarà la participació del personal i les persones usuàries del Centre Ocupacional.

Durant tot el matí, es pintaran diversos bancs del recinte amb els colors de la bandera LGTBI. A més s’està elaborant una gama de productes d’artesania que inclou els colors de la bandera LGTBI en el seu disseny (imants, xapes, espelmes, llibretes, etc.) com una altra forma de donar visibilitat al col·lectiu entre les persones usuàries. A les llars residències també es portaran a terme activitats complementàries, com ara la creació col·lectiva d’un mural commemoratiu.

Finalment, també s’ha organitzat una formació específica per a l’equip d’educadors/es en la Jornada de formació 2021, el 14 de maig: Bones pràctiques en l’atenció i suports en sexo afectivitat per a persones amb discapacitat intel·lectual, evitar problemes de comprensió i oferir un tractament òptim.

Compromís amb la defensa dels drets

Carles Saiz, agent d’Igualtat, explica que l’objectiu d’aquesta acció és donar visibilitat al col·lectiu LGTBI i mostrar el compromís de l’entitat amb la lluita contra la seva discriminació i amb la defensa dels seus drets. “CIPO és un espai de tolerància 0 quant a discriminacions i, pintant aquests bancs, volem que tothom vegi que som un entorn segur en el qual tothom pot expressar lliurement la seva sexualitat i la seva identitat sexual o de gènere”, ha remarcat. Aquesta activitat forma part de les accions emmarcades dins el Pla d’Igualtat de CIPO, que, entre d’altres, té com a objectiu la promoció de la diversitat sexual i de gènere entre tota la plantilla.

Juntament amb el racisme i la xenofòbia, l’orientació sexual i de gènere i la discapacitat són els principals motius de discriminació. És per això que es parla d’una doble discriminació en el cas de persones amb discapacitat intel·lectual que també formen part del col·lectiu LGTBI. “Podríem dir, fins i tot, que hi ha una tercera barrera: si la sexualitat de les persones amb discapacitat intel·lectual ja és, en molts casos, un tabú, imagineu-vos si aquesta no és hetero normativa”, comenta Saiz.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES