25.6 C
Barcelona
Dijous. 2 juliol, 2020
Inici Inclusió Cicle de webinars d’ECOM sobre el dret a l’habitatge i el dret...

Cicle de webinars d’ECOM sobre el dret a l’habitatge i el dret a viure en comunitat

cicle webinars ecom dret habitatge vida en comunitat
L’accés a l’habitatge és fonamental per poder tenir una vida independent // Foto: Ajuntament de Lleida

ECOM iniciarà al mes de juny un cicle de webinars per capacitar i empoderar les persones amb discapacitat física en el dret a l’habitatge i el dret a viure a la comunitat.

Aquestes conferències en línia són una adaptació telemàtica -forçada pel context actual- dels tallers amb la mateixa temàtica que l’entitat tenia previst realitzar presencialment a Lleida, Girona i Tarragona aquest 2020.

El primer webinar tindrà lloc el proper de 4 de juny, en horari de 16 a 18 hores, i se centrarà en informar les persones amb discapacitat física participants sobre les diverses mesures que les administracions públiques estan posant en marxa per pal·liar els efectes de la COVID-19 en matèria d’habitatge, així com sobre els tràmits que cal fer per sol·licitar-les. Les inscripcions ja estan obertes, en aquest enllaç

En els posteriors webinars d’aquest cicle, – amb dates encara per concretar- es tractaran temes com el ‘cohousing’ i el cooperativisme en cessió d’ús relacionat amb les cures, com a noves fórmules de tinença d’habitatge; l’assistència personal com a eina imprescindible per garantir el dret a viure a la comunitat; els serveis i les ajudes per a l’adaptació dels edificis i els interiors dels habitatges ;l’accessibilitat a les comunitats de veïns i els recursos sobre mediació; les adaptacions funcionals a les activitats de la vida quotidiana; i l’emergència de l’habitatge i la pobresa energètica.

El cicle es tancarà amb una sessió on es posaran en comú les estratègies d’ECOM i les aliances en la defensa del dret a l’habitatge, i es compartiran les valoracions i la proposta de pla d’acció per a la promoció i la defensa del dret a l’habitatge accessible i assequible de manera participativa. 

El cicle de webinars té un doble objectiu. Per una banda, donar eines i apropar els recursos existents a les persones amb discapacitat física per empoderar-les i fer-les part activa en la construcció del seu propi projecte de vida independent en la comunitat. I, per altra banda, també, que es tingui en compte la discapacitat en la defensa col·lectiva del dret a l’habitatge assequible i accessible.

Aquest cicle, que s’emmarca en el projecte “Acompanya’m”, compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, per part del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies amb càrrec a l’assignació del 0,7% d’IRPF, que també cofinança el projecte Ciutat Viva de l’Ajuntament de Barcelona. 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

NEWSLETTER

Subscriu-te al nostre butlletí per estar al dia de les últimes notícies, ofertes i anuncis exclusius.

Últimes notícies

El Grup Alba inicia un nou model dels serveis diürns als nous espais de Guissona, Agramunt i Verdú

El Grup Alba ha iniciat un canvi de rumb dels seus serveis diürns cap a un model...

Katherina Harder: “ El format online ens permet acompanyar persones grans a relacionar-se amb la tecnologia”

Katherina Harder és la directora artística i de programació de La GRAN pantalla, el Festival Internacional de...

Dincat reclama ser escoltat a l’hora de revisar el model d’autonomia i atenció a les persones

Al igual que fa uns dies vam publicar al Diari de la Discapacitat el malestar en el...

La nova Estratègia Europea de la Discapacitat tindrà en compte a les empreses inclusives

El Parlament Europeu va aprovar el passat 19 de juny una esmena de la Comissió d’Ocupació i...