Dijous, 11 agost 2022
Dijous, 11 agost 2022
IniciInclusió SocialCicle de webinars d’ECOM sobre el dret a l’habitatge i el dret...

Cicle de webinars d’ECOM sobre el dret a l’habitatge i el dret a viure en comunitat

cicle webinars ecom dret habitatge vida en comunitat
L’accés a l’habitatge és fonamental per poder tenir una vida independent // Foto: Ajuntament de Lleida

ECOM iniciarà al mes de juny un cicle de webinars per capacitar i empoderar les persones amb discapacitat física en el dret a l’habitatge i el dret a viure a la comunitat.

Aquestes conferències en línia són una adaptació telemàtica -forçada pel context actual- dels tallers amb la mateixa temàtica que l’entitat tenia previst realitzar presencialment a Lleida, Girona i Tarragona aquest 2020.

El primer webinar tindrà lloc el proper de 4 de juny, en horari de 16 a 18 hores, i se centrarà en informar les persones amb discapacitat física participants sobre les diverses mesures que les administracions públiques estan posant en marxa per pal·liar els efectes de la COVID-19 en matèria d’habitatge, així com sobre els tràmits que cal fer per sol·licitar-les. Les inscripcions ja estan obertes, en aquest enllaç

En els posteriors webinars d’aquest cicle, – amb dates encara per concretar- es tractaran temes com el ‘cohousing’ i el cooperativisme en cessió d’ús relacionat amb les cures, com a noves fórmules de tinença d’habitatge; l’assistència personal com a eina imprescindible per garantir el dret a viure a la comunitat; els serveis i les ajudes per a l’adaptació dels edificis i els interiors dels habitatges ;l’accessibilitat a les comunitats de veïns i els recursos sobre mediació; les adaptacions funcionals a les activitats de la vida quotidiana; i l’emergència de l’habitatge i la pobresa energètica.

El cicle es tancarà amb una sessió on es posaran en comú les estratègies d’ECOM i les aliances en la defensa del dret a l’habitatge, i es compartiran les valoracions i la proposta de pla d’acció per a la promoció i la defensa del dret a l’habitatge accessible i assequible de manera participativa. 

El cicle de webinars té un doble objectiu. Per una banda, donar eines i apropar els recursos existents a les persones amb discapacitat física per empoderar-les i fer-les part activa en la construcció del seu propi projecte de vida independent en la comunitat. I, per altra banda, també, que es tingui en compte la discapacitat en la defensa col·lectiva del dret a l’habitatge assequible i accessible.

Aquest cicle, que s’emmarca en el projecte “Acompanya’m”, compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, per part del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies amb càrrec a l’assignació del 0,7% d’IRPF, que també cofinança el projecte Ciutat Viva de l’Ajuntament de Barcelona. 

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content