El centre de salut mental infantojuvenil de Ripoll es trasllada al CAP de la població

Per guanyar en accessibilitat i una atenció més integral

infantojuvenil salut mental
Amb el canvi els nens gaudiran d’una atenció més integral // Foto: Pixabay

A partir de les dotze del migdia del dilluns 28 de novembre el centre de salut mental infantojuvenil i el centre d’atenció i seguiment a les drogodependències del Ripollès prestaran el seu servei al CAP de la capital de la comarca, ubicat al carrer Macià Bonaplata 8. Amb el trasllat dels equipaments, ubicats fins ara a Ctra. Sant Joan (Colònia Estamariu), es guanyarà en accessibilitat, millorant així la vinculació dels usuaris amb el centre, el seu seguiment, i la coordinació entre els professionals de la xarxa de salut mental i l’equip mèdic i d’infermeria de capçalera.

Amb la nova ubicació dels serveis, que seguiran sent gestionats per l’Institut d’Assistència Sanitària (IAS) i atesos pel mateix equip de professionals, es facilitarà una atenció més integral del pacient amb problemes de salut mental ja que al centre d’atenció primària també s’hi ubica des de fa temps el centre de salut mental d’adults. El nou telèfon d’atenció és el 972 700194.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Els serveis de salut mental del Ripollès donen atenció a una població de referència de 24.403 persones. L’any 2015, el centre de salut mental d’adults (CSMA), amb una població de referència de major de 18 anys de 20.454 persones, va atendre 889 persones i va registrar un total de 4.660 visites. De gener a setembre d’aquest any, ha dut a terme 3.923 visites, de les quals 211 corresponen a primeres visites. Pel que fa l’equip d’infantojuvenil, amb una població de referència de gairebé quatre mil persones de fins a 18 anys, va atendre l’any passat 190 persones, que van realitzar un total de 641 visites. De gener a setembre de 2016, s’han comptabilitat 547 visites, de les quals 38 són primeres visites.

Per la seva banda, el Centre de Dia, que atén aquells pacients que necessiten incrementar la seva capacitat funcional per poder ser el més autònom possibles dins la comunitat, l’any 2015 comptava amb 49 usuaris, dels quals, deu van assistir per primera vegada al centre. Aquests usuaris van participar en un total de més 3.808 sessions d’activitats de rehabilitació psicosocial. El Centre de Dia continuarà en seu actual emplaçament, a la carretera Ribas de Freser.

BANER_300X250

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*