El CatSalut reforça amb 366 professionals l’atenció primària i hospitalària aquest estiu

Un 20% més que l’any passat

habitació hospital estiu
S’estableix una major disponibilitat de llits // Foto: Imatge de Wikimèdia Commons

Durant els mesos de juliol, agost i setembre, el Servei Català de la Salut (CatSalut) reforçarà els equips d’Atenció Primària del centres de la xarxa sanitària pública de Catalunya amb una dotació de 320 professionals, un 9% més que l’estiu anterior. Per atendre l’increment de la demanda que es produeix en les zones costaneres durant el període estival, un 85,5% dels reforços es concentraran en les regions sanitàries de Girona, Tarragona i Terres de l’Ebre, amb un total de 112 metges, 92 infermeres i 67 auxiliars administratius.

Pel que fa a la capacitat dels centres hospitalaris de Catalunya, en la seva adequació a l’activitat del període estival enguany s’estableix una disponibilitat mitjana del 86,9% dels llits, xifra superior a la de l’estiu de 2015, quan se’n van obrir, de mitjana, el 85,9% dels llits.

BANER_300X250

D’altra banda, el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) també reforçarà el seu dispositiu amb 27 ambulàncies addicionals, i incrementarà un total de 34.392 les hores de cobertura contractades, un 15% més que l’estiu de 2015.

Finalment, l’Agència de Salut Pública de Catalunya i el CatSalut, conjuntament amb el Departament de Territori i Sostenibilitat i a través del Servei Meteorològic de Catalunya, tenen actiu, des de l’1 de juny i fins al 30 de setembre, el Pla d’actuació per prevenir els efectes de les onades de calor sobre la salut (POCS).

Durant el període de funcionament del POCS, es facilita material actualitzat amb informació i recomanacions per a la població i els professionals sanitaris, així com informes setmanals amb la valoració de la situació a partir de les dades recollides.

banner_dental

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*