El CatSalut reforça amb 366 professionals l’atenció primària i hospitalària aquest estiu

Un 20% més que l’any passat

habitació hospital estiu
S’estableix una major disponibilitat de llits // Foto: Imatge de Wikimèdia Commons

Durant els mesos de juliol, agost i setembre, el Servei Català de la Salut (CatSalut) reforçarà els equips d’Atenció Primària del centres de la xarxa sanitària pública de Catalunya amb una dotació de 320 professionals, un 9% més que l’estiu anterior. Per atendre l’increment de la demanda que es produeix en les zones costaneres durant el període estival, un 85,5% dels reforços es concentraran en les regions sanitàries de Girona, Tarragona i Terres de l’Ebre, amb un total de 112 metges, 92 infermeres i 67 auxiliars administratius.

Pel que fa a la capacitat dels centres hospitalaris de Catalunya, en la seva adequació a l’activitat del període estival enguany s’estableix una disponibilitat mitjana del 86,9% dels llits, xifra superior a la de l’estiu de 2015, quan se’n van obrir, de mitjana, el 85,9% dels llits.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

D’altra banda, el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) també reforçarà el seu dispositiu amb 27 ambulàncies addicionals, i incrementarà un total de 34.392 les hores de cobertura contractades, un 15% més que l’estiu de 2015.

Finalment, l’Agència de Salut Pública de Catalunya i el CatSalut, conjuntament amb el Departament de Territori i Sostenibilitat i a través del Servei Meteorològic de Catalunya, tenen actiu, des de l’1 de juny i fins al 30 de setembre, el Pla d’actuació per prevenir els efectes de les onades de calor sobre la salut (POCS).

BANER_300X250

Durant el període de funcionament del POCS, es facilita material actualitzat amb informació i recomanacions per a la població i els professionals sanitaris, així com informes setmanals amb la valoració de la situació a partir de les dades recollides.

FECETC_Banner_fira si i millor

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*