Dimarts, 2 març 2021
Inici Discapacitat Catalunya segueix sense informar al Govern central sobre la demora en la...

Catalunya segueix sense informar al Govern central sobre la demora en la valoració del grau de discapacitat

L’Oadis del Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030, l’ha requerit aquesta informació en dues ocasions

targeta-acreditativa-grau discapacitat
Targeta acreditativa de persona amb discapacitat // Foto: gencat

Catalunya és una de les sis comunitats autònomes que encara no han donat cap explicació sobre la demora en la valoració del grau de discapacitat a l’Oficina de Atención a la Discapacidad (Oadis) del Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030, segons informa Servimedia. 

El passat 27 de juliol aquest organisme es va adreçar a totes les comunitats autònomes perquè informessin de les mesures que estaven adoptant per reduir aquestes demores. Posteriorment va enviar un segon requeriment el 8 d’octubre a aquelles que encara no havien enviat les seves respostes. 

ARC Soluciones publi

Però a data d’avui, tant Catalunya, com les comunitats d’Astúries, Balears, Extremadura, Navarra i la Rioja, segueixen sense aportar la informació requerida per l’Oadis.  

La resta de comunitats que sí que han informat sobre les mesures que estan adoptant per reduir les demores en la valoració del grau de discapacitat, han reportat mesures com el reforç de personal, la millora dels sistemes informàtics, l’accés a la història social i clínica o l’assumpció de criteris de prioritat per situacions urgents, entre altres. 

La demora en la valoració ha estat general durant els darrers mesos a conseqüència de l’aplicació de l’estat d’alarma i la posterior adopció de mesures sanitàries per la pandèmia.  

A Catalunya, el Servei de Valoracions del Grau de Discapacitat, depenent del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, va aplicar una pròrroga automàtica de les valoracions del grau de discapacitat fins a un termini màxim d’un any. 

Subscripció Newsletter (50% de descompte)

Amb notícies, agenda, subvencions, convocatòries, ofertes, recursos...i molt més

Amb motiu del 5è aniversari del Diari de la Discapacitat, aquest mes de febrer, pots tenir la subscripció a meitat de preu durant el primer any. APROFITA AQUESTA OPORTUNITAT!!

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-

ÚLTIMES NOTÍCIES