Dilluns, 15 agost 2022
Dilluns, 15 agost 2022
IniciDiscapacitatCatalunya segueix sense informar al Govern central sobre la demora en la...

Catalunya segueix sense informar al Govern central sobre la demora en la valoració del grau de discapacitat

L’Oadis del Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030, l’ha requerit aquesta informació en dues ocasions

targeta-acreditativa-grau discapacitat
Targeta acreditativa de persona amb discapacitat // Foto: gencat

Catalunya és una de les sis comunitats autònomes que encara no han donat cap explicació sobre la demora en la valoració del grau de discapacitat a l’Oficina de Atención a la Discapacidad (Oadis) del Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030, segons informa Servimedia. 

El passat 27 de juliol aquest organisme es va adreçar a totes les comunitats autònomes perquè informessin de les mesures que estaven adoptant per reduir aquestes demores. Posteriorment va enviar un segon requeriment el 8 d’octubre a aquelles que encara no havien enviat les seves respostes. 

Però a data d’avui, tant Catalunya, com les comunitats d’Astúries, Balears, Extremadura, Navarra i la Rioja, segueixen sense aportar la informació requerida per l’Oadis.  

La resta de comunitats que sí que han informat sobre les mesures que estan adoptant per reduir les demores en la valoració del grau de discapacitat, han reportat mesures com el reforç de personal, la millora dels sistemes informàtics, l’accés a la història social i clínica o l’assumpció de criteris de prioritat per situacions urgents, entre altres. 

La demora en la valoració ha estat general durant els darrers mesos a conseqüència de l’aplicació de l’estat d’alarma i la posterior adopció de mesures sanitàries per la pandèmia.  

A Catalunya, el Servei de Valoracions del Grau de Discapacitat, depenent del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, va aplicar una pròrroga automàtica de les valoracions del grau de discapacitat fins a un termini màxim d’un any. 

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content