20.5 C
Barcelona
Dijous, 28maig 2020

Carta de comiat de Pilar Sanjuán i Divina Fumanal a Down Lleida

També has de llegir...

Un informe del CERMI recull la vulneració dels drets humans de les persones amb discapacitat a Catalunya

L'informe fa referència a la segona activitat de la Guàrdia Urbana // Foto: Ajuntament de Barcelona El Comitè...

Més facilitats de les persones amb discapacitat per accedir als ajuts per pagar el lloguer

La COVID-19 està afectant també al pagament dels lloguers d'habitatges // Foto: Wikimedia Commons La Generalitat de Catalunya...

COCARMI preocupat perquè es pugui retallar la dotació d’atenció a persones amb discapacitat

Una persona amb discapacitat pujant a un taxi adaptat // Foto: Arxiu El president del Comitè Català de...

El Govern destina més de 9M€ a projectes d’inserció laboral de persones amb discapacitat

Les persones amb discapacitat són un col·lectiu de difícil inserció laboral // Foto: UAB.cat El Departament de Treball,...
logo down lleida carta comiat

L’ any que ve, com moltes de vosaltres ja sabeu, farà 25 anys que amb tota la il·lusió del món, un grup de famílies, vam constituir Down Lleida, la nostra estimada associació.

Són molts els projectes que hem portat a terme des de llavors (en aquell moment, molts ni ens els podíem imaginar), els nostres fills i filles, han pogut anar a l’escola ordinària, han pogut cursar estudis de l’ ESO i cicles formatius, hem implementat el treball amb suport, que ha permès que actualment hi hagi 65 joves treballant en l’empresa ordinària. Hem consolidat les vivendes compartides i les vivendes independents, i actualment estem iniciant el projecte per a l’envelliment (Llars residències des de la nostra filosofia), projecte que complementarà l’haver-nos constituït també en entitat tutelar. Les persones de l’entitat ja sabeu que gaudeixen també de projectes d’oci, de voluntariat, d’esports, de grups d’empoderats… entre d’altres. S’han incorporat persones amb la síndrome de Down a la Junta directiva. I que el més important a destacar de tots ells, és l’enfoc des del qual es fan: La Planificació centrada en la persona.

També hem aconseguit que la nostra entitat, fos declarada d’utilitat pública, que des de fa uns anys certifiquem la ISO sense dificultats, i que implementem la certificació de transparència, treballant des de l’excel·lència i la implementació del Pla d’Igualtat. Hem pogut estrenar un local nou que ens permet treballar amb molta més qualitat ….. I sobretot podem acollir a TOTES les famílies des del moment del diagnòstic de la síndrome de Down en el seu nadó (per a nosaltres sempre ha estat el més important de la nostra tasca).

Cal destacar també la nostra presència i participació dins de la Federació estatal de Down España (de la qual hem après tantes i tantes coses) i la constitució, amb d’altres entitats, de Down Catalunya, per treballar en xarxa i compartir i aprendre plegades. Així com en moltes altres plataformes i federacions socials, de les que sovint som un exemple i un motor. Darrerament per aquest motiu estem començant a participar en diferent projectes europeus.

Actualment Down Lleida té una imatge de qualitat, serietat, rigorositat i es reconeguda per la seva feina ben feta, des de la societat en general, els mitjans de comunicació, l’administració pública i moltes empreses privades.

No podem oblidar que totes aquestes fites no s’haguessin pogut dur a terme, sense la professionalitat del gran equip de professionals que hi ha a la nostra entitat, sense el seu compromís, la seva implicació, el seu treball constant, la seva defensa de les capacitats de les persones amb síndrome de Down…res hagués estat possible. Així com gràcies a la gran col·laboració d’un gran grup de persones voluntàries que participen en moltes de les activitats que realitzem.

Però tampoc haguéssim pogut avançar, desenvolupar tants i tants projectes i consolidar l’entitat, sense el vostre compromís i implicació des de cada una de les vostres responsabilitats aportant i donant suport a Down Lleida i en definitiva creient en les capacitats i en la igualtat d’oportunitats de les persones amb síndrome de Down i altres discapacitats intel·lectuals.

És per això, que ara que creiem que ha arribat l’ hora de retirar-nos de la junta directiva i de donar pas a altres mares i pares que de ben segur continuaran i ampliaran la nostra tasca, no podem deixar de donar-vos les gràcies per tot l’acompanyament i suport rebut. A partir de l’assemblea general del mes de maig, on es farà efectiu aquest canvi al davant de l’associació, rebreu la informació de les persones que estaran al davant de Down Lleida, i amb les quals estem treballant un relleu totalment coordinat i pactat. Us volem demanar i segur que serà així, que continueu fent camí conjuntament, recolzant i col·laborant en aquesta nova etapa de l’associació.

Estem segures que nosaltres continuarem caminant conjuntament amb vosaltres en aquesta història d’èxit compartida i trencant les barreres que encara quedin per superar, perquè diuen que “Quan somiem soles, només és un somni. Però quan somiem juntes, el somni es pot convertir en realitat”. I nosaltres sempre estarem a Down Lleida.

Amb tot l’afecte,

Pilar Sanjuán i Divina Fumanal

- Advertisement -

Articles relacionats

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Advertisement -

Últimes notícies

La Generalitat declara Special Olympics Catalunya com a Entitat d’Utilitat Pública

L'enitat treballa per la inclusió de les persones amb discapacitat intel·lectual // Foto: Special Olympics Catalunya La Generalitat...

Maite Ruiz: “La LADD està formada per persones interessades en la defensa dels drets”

Maite Ruiz, presidenta de LADD // Foto: Associació LADD Hem volgut parlar en aquesta entrevista amb Maite...

Barcelona llança un pla de xoc en salut mental per combatre els efectes de la Covid-19

Els programes de suport emocional seran vitals per superar la crisi // Foto: Salut Mental Catalunya L’Ajuntament de...

Un assaig clínic accelera la recerca de nous tractaments en malalties neurodegeneratives

L'assaig pot accelerar les vies per trobar possibles tractaments // Foto: Federació ASEM Un assaig clínic per a...

Maravillas Rojo: “Aquesta crisi ha posat de relleu la importància de la vida i les persones”

L'espai #reflexionsdefutur ha entrevistat a Maravillas Rojo // Foto: Taula Tercer Sector A partir de la crisi sanitària,...