Dimecres, 21 febrer 2024
IniciOPINIÓCarta adreçada a TV3

Carta adreçada a TV3

carta a tv3
Johan Cruyff participant en una activitat de bàsquet en cadira de rodes de la seva fundació // Foto: FCEDF

Molt senyors meus,

Em dirigeixo avui a vostès, profundament indignat amb una de les “gracietes”, o preteses, que tingueren lloc en l’edició d’ahir, 14 de juny del 2023, al programa “Està passant”, que van protagonitzar els senyors Toni Soler i “Magi”.

No faré valoracions de qualitat o de capacitat humorística del mateix, en primer lloc perquè no em correspon i en segon lloc perquè no em considero capacitat per assolir tal tasca.

El que com a contribuent, en primer lloc, no puc permetre és una televisió pública, és a dir que paguem entre tots, es difonguin notícies falses i injurioses vers un sector de la societat, que com jo, amb els seus impostos mantenen l’ens.

Penso que és necessari, abans de fer una afirmació i més quan es posa en entredit la honorabilitat i el recte procedir d’un col·lectiu, assabentant-se del què es diu i crec que no tot val per fer “brometa”.

Vull pensar que la ignorància ha estat la causa dels fets, doncs, en cas contrari, tal vegada, ens hauríem de veure als jutjats per difamació.

El bàsquet en cadira de rodes té una llarga trajectòria darrera seu i la selecció espanyola d’aquest esport una dilatada llista d’èxits internacionals.

Als Jocs Paralímpics de Sydney, l’any 2000, qui va ser sancionada fou la selecció de bàsquet per discapacitats intel·lectuals, res a veure amb la de bàsquet en cadira de rodes, que, per exemple, al Jocs Paralímpics de Rio 2016, va obtindre una meritòria (no sé si per vostès també) medalla d’Argent.

Que un dirigent polític, esportiu o notable en qualsevol camp s’avingui a compartir una pista de joc amb persones amb discapacitat, penso, l’honora i no pot ser motiu d’escarni, almenys, penso entre les persones amb un mínim de dignitat i decència.

Son vostès ben lliures de criticar al Sr. Sánchez per molts motius, però, per aquest ho trobo senzillament repel·lent, sigui quin sigui el tarannà polític de cadascú.

Per la seva informació, hi ha BÀSQUET en cadira de rodes i esports per a persones amb discapacitats físiques, psíquiques i sensorials i cada una d’elles té la seva pròpia federació i les conseqüents seleccions, ajuntar-ho tot en un sol “paquet” sols denota desconeixement o, el què és pitjor, mala fe.

Anna Pruna gaudint d’un jornada de bàsquet en cadira de rodes // Foto: FCEDF

Per contribuir a les seves “gracietes” sobre el tema i perquè puguin fer els esquetxos corresponents els trameto unes fotos de la Sra. Anna Pruna, a l’ensems Secretària General d’Esports de la Generalitat, i del Sr. Johan Cruyff (e.p.r.) per completar la terna i, per favor, després dimitir.

Quedo a la seva disposició per si els interessa alguna informació tècnica respecte al nostre esport, com per exemple els estrictes mètodes de control mèdic que han de superar els nostres esportistes per tal d’acreditar les seves discapacitats, o per si els cal algun nou “motiu de riallada” sobre esports de persones amb discapacitat.

Josep Giménez – president de la Federació Catalana d’Esports de Persones amb Discapacitat Física (FCEDF)

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content