Dilluns, 4 març 2024
IniciINCLUSIÓ SOCIALCarles Campuzano: “En 40 anys no s’havia produït un atac tan flagrant...

Carles Campuzano: “En 40 anys no s’havia produït un atac tan flagrant de la competència exclusiva dels serveis socials”

El conseller de Drets Socials denuncia el Projecte de Llei de serveis socials aprovat per l’executiu espanyol

carles campuzano a la fundacio pere tarres
Carles Campuzano durant la seva intervenció a la Fundació Pere Tarrés // Foto: gencat

El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, ha denunciat la “maniobra recentralitzadora” que suposa l’aprovació del Projecte de llei de serveis socials per part de l’executiu espanyol. Ho va fer durant la ponència “La Catalunya Social: la (r)evolució pendent” organitzada per la Fundació Pere Tarrés en el marc del seu Fòrum Social, on va advertir que la Generalitat recorrerà “fins on calgui”.

Campuzano va assegurar que “aquesta nova maniobra recentralitzadora del Govern espanyol suposa una invasió de competències que en cap cas estem disposats a acceptar. Catalunya, des de l’Estatut de Sau, gaudeix de l’exclusivitat de les competències en serveis socials. Cap dels intents que hi ha hagut al llarg de la història ha aconseguit revertir-ho i ara tampoc estem disposats a que passi”.

El conseller va explicar que “aquesta llei, que esperem que no superi la votació al Congrés dels Diputats i que recorrerem fins on calgui, relega la Generalitat a tenir una funció purament gestora, per això només podem oposar-nos-hi fermament”.

El titular de Drets Socials va aprofitar l’ocasió per instar l’Estat espanyol a resoldre problemes de fons, com l’infrafinançament del serveis socials, “una llosa que afecta els àmbits de l’atenció a la dependència, als serveis socials d’atenció primària, als criteris de repartiment del 0,7 de l’IRPF o l’acollida de menors”.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content