Cardedeu comptarà amb un nou equipament residencial per a persones amb discapacitat intel·lectual

Es presenta públicament aquest dijous 23 de gener

lluisa_oller_presidenta_vivelloc nova llar residència
Lluïsa Oller, presidenta d’honor del Grup Viver de Bell-lloc // Foto: Viver de Bell-lloc

Aquest dijous 23 de gener a les 17h tindrà lloc a Cardedeu la presentació pública de la nova Llar Residència LluÏsa Oller per a persones amb discapacitat intel·lectual. L’acte comptarà amb la presentació, entre altres personalitats, del conseller d’Afers Socials, Treball i Famílies, Chakir El Homrani.

La Fundació Lluïsa Oller ha finalitzat les obres de construcció d’una nova Llar Residència a Cardedeu amb dotze places per a persones amb discapacitat intel·lectual que ara està pendent de l’aprovació de places per part de la Generalitat. Si tot marxa segons el previst, el nou centre residencial es podria posar en marxa després del proper estiu.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

La Llar Residència va destinada a persones amb discapacitat intel·lectual adultes amb importants necessitats de suport i té l’objectiu de potenciar la seva autonomia i inclusió social i donar suport per a què puguin desenvolupar un projecte de vida.

Aquest nou equipament estarà més adaptat a persones amb majors necessitats de suport. Comptarà amb sis educadors socials i altres professionals com psicòlegs, treballadors socials, i possiblement s’haurà d’incorporar algun altre perfil professional (metgessa, infermera). Cal recordar que l’entitat ja compta amb una altra llar residència al municipi des de l’any 1996.

BANER_300X250

La llar durà el mateix nom de la fundadora i actual presidenta d’honor de la fundació, Lluïsa Oller. L’any 2016 va decidir deixar casa seva en benefici de l’entitat. El projecte també ha estat possible gràcies a la Diputació de Barcelona, la Fundació ONCE i l’Obra Social La Caixa que han contribuït econòmicament.

En la mateixa finca s’està projectant ara un altre equipament d’atenció a persones amb discapacitat intel·lectual. Es tracta d’un centre ocupacional, amb un servei d’atenció diürna que de moment no existeix al municipi. Aquest centre tindrà un funcionament independent a la llar i té l’objectiu d’oferir una atenció a persones que per les seves capacitats no poden accedir actualment al món laboral. La previsió és que aquest equipament complementari estigui acabat durant el proper mes de setembre i que es pugui posar en marxa el mes següent.

FECETC_Banner_fira si i millor

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*