Campanya del Grup TEB per apropar el dret a vot a les municipals a les persones amb discapacitat intel·lectual

La reforma de la LOREG es ha retornat el dret a vot

campanya teb apropor eleccions municipals persones discapacitat intel·lectual
Les persones amb discapacitat intel·lectual podran tornar a votar a les eleccions // Foto: Grup TEB

La recent modificació de la llei orgànica del règim electoral general (LOREG) que dona accés al vot de les persones amb discapacitat intel·lectual, ha motivat l’inici d’una campanya del Grup Cooperatiu TEB sota el nom “El nostre vot compta” per acostar les properes eleccions municipals de 26 de maig a aquest col·lectiu.

En aquest sentit, TEB ha elaborat un  document en lectura fàcil explicant els canvis legals que retornen el dret a vot al col·lectiu i com poden exercir-lo a partir d’ara. Aquesta iniciativa pretén completar-la amb una crida perquè les persones expressin les seves demandes per millorar la ciutat a través d’un senzill qüestionari que també es podrà respondre oralment.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Totes aquestes respostes es faran arribar posteriorment als ajuntaments de Barcelona, L’Hospitalet i Castellar del Vallès, ciutats on TEB té els seus principals centres.

D’altra banda, la campanya té també contemplades diferents trobades als seus centres per tal de promoure el debat polític i la presència dels candidats i candidates municipals per tal que expliquin els seus programes electorals i escoltin de primera mà les demandes del col·lectiu de les persones amb discapacitat intel·lectual.

BANER_300X250

Cal recordar que amb la reforma de la LOREG, s’ha retornat el dret a vot a prop de 100.000 persones a tot l’estat que l’havien perdut fruit de processos judicials de modificació de la capacitat d’obrar.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*