Campanya de la FaPAc per reclamar especialistes en educació especial als menjadors de les escoles

La Federació exigeix a l’Administració complir amb les seves responsabilitats

fapac campanya especialistes educació especials menjadors escoles
La campanya promou els valors d’un escola inclusiva // Foto: FaPac

La Federació d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes de Catalunya (FaPac) va iniciar el passat mes de maig una campanya per reivindicar la falta de dotació d’especialistes en educació especial als menjadors escolars. Amb aquesta reivindicació al Departament d’Ensenyament exigeixen que que es posi fi a la vulneració de drets fonamentals de les nenes i nens amb necessitats educatives especials (NEE).

La campanya s’està fent sota el nom “Escola inclusiva, menjadors inclusius” amb la finalitat de conèixer la realitat que viuen les famílies amb fills i filles amb necessitats educatives especials. A través d’un FORMULARI que es fa arribar a les més de 2.300 AMPA federades es vol saber si l’alumnat amb NEE es pot quedar a dinar a l’escola i qui assumeix el cost dels especialistes en el temps de menjador.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

L’actual Decret 160/1996, de 14 de maig, pel qual es regula el servei escolar de menjador estableix que el Departament d’Ensenyament ha de garantir la prestació del servei de menjador als alumnes escolaritzats en centres d’educació especial (CEE). D’altra banda,  després de l’entrada en vigor del Decret 150/2017, de 17 d’octubre, de l’atenció educativa a l’alumnat en el marc d’un sistema inclusiu tots els alumnes s’han d’escolaritzar obligatòriament en centres educatius ordinaris (art. 17), derogant el Decret 299/1997, de 25 de novembre, sobre l’atenció educativa a l’alumnat amb NEE que regulava el personal d’atenció educativa en el Centres d’Educació Especial.

Aquest fet implica que els alumnes amb NEE s’escolaritzen en centres educatius ordinaris, creant una xarxa única que conforma el sistema d’educació inclusiva. En conseqüència, la normativa vigent obliga a garantir la prestació del servei de menjador als alumnes amb NEE escolaritzats en els Centres d’Educació Ordinària i dotar-lo de personal especialitzat.

BANER_300X250

Per aquest motiu la FaPAc realitza a través d’aquesta campanya una crida a les famílies i AMPA que estan suportant el cost dels especialistes en educació especial en temps de menjador a sumar-se a aquesta reivindicació per tal que els alumnes amb NEE no quedin expulsats del sistema.

L’objectiu de la FaPaC és aconseguir el compliment de la normativa aplicable mitjançant el diàleg amb l’administració i, en cas de no ser escoltats i no prendre les mesures necessàries, recórrer a l’Administració de Justícia per tal que obligui a la Generalitat de Catalunya a complir amb la legalitat vigent i reparar la vulneració dels drets fonamentals afectats.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*