Campanya de ‘crowfunding’ de la UOC per una app que ajuda a llegir a infants amb síndrome de Down

L’aplicació ‘Jo també llegeixo’ es presentarà el 21 de març

app ajuda llegir infants síndrome down
Un infant manipulant una tauleta // Foto: Unsplash/Kelly Sikkema

La Universitat Oberta de Catalunya (UOC), coincidint amb el Dia Mundial de la Síndrome de Down, el 21 de març, ha creat un canal a Verkami per impulsar per primera vegada una campanya de crowfunding per finançar el desenvolupament de l’aplicació Jo també llegeixo, que pretén ajudar a llegir a nens a partir dels quatre anys, que poden tenir dificultats, com els de síndrome de Down o el Trastorn de l’Espectre Autista (TEA).

Fins al 31 d’abril és possible realitzar petites aportacions econòmiques per completar l’objectiu de la campanya. L’objectiu és aconseguir 17.000 euros perquè sigui possible completar les seves prestacions.

BANER_300X250

Des de Jo també llegeixo s’ofereixen un seguit de recompenses a canvi d’aportacions econòmiques, que van des de la possibilitat de descarregar l’app, o donar-la a un nen que la necessiti, i un paquet extra de vocabulari, a una làmina de l’artista Vanessa Linares o el reconeixement amb un logo del suport econòmic al web de la iniciativa.

L’aplicació, impulsada per Gemma Fàbregas, màster en Aplicacions Multimèdia per la UOC, crea un entorn educatiu lúdic a partir de la combinació d’imatge, text i àudio per a afavorir el desenvolupament del llenguatge dels més petits mitjançant la memòria visual.

Es basa en el mètode de lectura global, una metodologia ja validada per experts en educació especial i que potencia al màxim les capacitats d’aprenentatge. Aquest projecte vol ajudar les mares i els pares a proporcionar als seus fills una educació especial.

Jo també llegeixo es pot configurar en dos idiomes, català o espanyol, i disposa de la personalització d’imatges i paraules, de manera que el nen o la nena les pugui relacionar amb el seu entorn més pròxim. A més, al llarg del procés apareix un personatge animat que motiva a fer les activitats i les premia amb recompenses.

L’aplicació Jo també llegeixo, que està ja desenvolupada, serà presentada el dijous 21 de març a les 18.15h a la Sala Calidoscopi del  Centre Cívic Convent de Sant Agustí de Barcelona. Per assistir-hi cal enviar un correu prèviament a comunica@yotambienleo.com

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*