Diumenge, 24 setembre 2023
IniciINCLUSIÓ SOCIALCampanya de conscienciació sobre els efectes del soroll en persones amb TEA...

Campanya de conscienciació sobre els efectes del soroll en persones amb TEA amb motiu de la revetlla de Sant Joan

La Fundació Nen Déu proposa canviar el soroll de la pirotècnia per llums de colors perquè tothom pugui gaudir d’aquesta festa

campanya revetlla sant joan fundacio nen deu
Cartell de la campanya amb motiu de la revetlla de Sant Joan // Foto: Fundació Nen Déu

Moltes persones amb TEA (Trastorn d’Espectre Autista) experimenten hipersensibilitat auditiva, és a dir, que perceben els sons a volums molt més alts dels que registren altres oïdes. Això produeix angoixa, dolor i por en ells/es i fins i tot pot ocasionar convulsions i episodis d’autolesió.

ICF23_Baner Financament-300x600

Durant la revetlla de Sant Joan, per tradició, s’utilitza pirotècnia. Aquests sorolls generen que algunes persones amb TEA i les seves famílies no puguin gaudir d’aquesta nit com ho fan els altres. La seva experiència sensorial és completament diferent.

Per aquest motiu des de la Fundació Nen Déu proposen evolucionar i incloure. Canviar el soroll i el baluern per llums de colors, per a generar un efecte festiu, però sense provocar por, angoixa o dolor a les persones que pateixen aquesta hipersensibilitat auditiva.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content