Dijous, 4 març 2021
Inici Inclusió Social Campanya ciutadana pel dret a viure a la pròpia llar i a...

Campanya ciutadana pel dret a viure a la pròpia llar i a una vida independent

campanya dret propia llar vida independent
L’accés a l’habitatge és fonamental per poder tenir una vida independent // Foto: Ajuntament de Lleida

El Manifest ciutadà “Volem llars per viure” ha iniciat aquesta setmana una campanya d ́adhesions a través de la seva web on es reclama el dret a viure a la pròpia llar en línia amb la Convenció de les Nacions Unides, que diu que tota persona ha de poder triar on vol viure i amb qui vol viure; tenir els suports que necessita; i accedir als serveis de la comunitat de manera inclusiva.

Entre els promotors destaquen personalitats de rellevància pública, representants i professionals del tercer sector social, del món artístic i cultural, representants dels propis col·lectius més afectats i les seves famílies i un ampli ventall representatiu de la societat.

Els promotors del Manifest, al que ja s’ha sumat diverses entitats, denuncien que moltes persones que actualment estan en residències no tenen les mateixes condicions que serien pròpies d’una llar. La pandèmia actual no ha fet més que aflorar d ́una manera molt dura les mancances d ́un sistema residencial molt assistencial que ha quedat obsolet. Alguns dels col·lectius més afectats són les persones grans amb dependència, les persones amb alguna discapacitat o les persones amb algun trastorn de salut mental.

ARC Soluciones publi

Així, les reivindicacions d’aquesta iniciativa ciutadana interpel·len sobretot a les institucions públiques competents en els àmbits de la salut, els serveis socials i l’habitatge. Els promotors consideren que cal transformar els serveis i suports i centrar-los en les persones, garantint els seus drets.

Demanen també una visió oberta i innovadora, valorant totes les opcions: des de llars independents fins a grups de llars, espais residencials o cohabitatges amb serveis comuns.

Subscripció Newsletter (50% de descompte)

Amb notícies, agenda, subvencions, convocatòries, ofertes, recursos...i molt més

Amb motiu del 5è aniversari del Diari de la Discapacitat, aquest mes de febrer, pots tenir la subscripció a meitat de preu durant el primer any. APROFITA AQUESTA OPORTUNITAT!!

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-

ÚLTIMES NOTÍCIES