Dimarts, 26 gener 2021
Inici Cultura “la Caixa” i la Generalitat de Catalunya destinen 30 milions d’euros a...

“la Caixa” i la Generalitat de Catalunya destinen 30 milions d’euros a projectes socials

oriol-junqueras-isidre-faine-projectes-socials
Oriol Junqueras i Isidre Fainé en l’acte de renovació del conveni // Foto: Obra Social “la Caixa”

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda de la Generalitat, Oriol Junqueras, i el president de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Isidre Fainé, han signat aquesta setmana la renovació del conveni de col·laboració entre les dues institucions en matèria d’obra social.

D’aquesta manera enguany “la Caixa” destinarà fins a 30 milions d’euros a projectes de caràcter social, socioassistencial, cultural, educatiu i científic. Concretament, es prioritzen iniciatives que responguin a la concessió de beques menjador per a alumnes en situació de vulnerabilitat; fomentar la integració de persones amb discapacitat i/o en risc d’exclusió; afavorir la conciliació i el respir familiar;  recolzar, mitjançant beques, la formació de personal investigador; promoure projectes d’investigació sobre malalties poc comunes; restaurar, digitalitzar i difondre documents d’interès històric; i restauració d’edificis i obres d’art.

ARC Soluciones publi

En l’apartat de la investigació a Catalunya pren especial rellevància l’objectiu de lluitar contra malalties com el càncer, l’Alzheimer, les afeccions cardiovasculars o l’esclerosi múltiple. Això es canalitza a través de la col·laboració amb centres de primer nivell com l’Institut Català d’Oncologia, la Fundació GAEM, la Fundació Barcelonaβeta, l’Institut de Genètica Cardiovascular, l’Institut Clínic de Barcelona i ISGlobal, entre d’altres.

“L’arrelament al territori i la proximitat als ciutadans i a les seves preocupacions són característiques intrínseques a l’Obra Social ”la Caixa” des de la seva creació, fa més d’un segle. Són aquests dos principis d’actuació els que guien la nostra col·laboració amb la Generalitat des de fa gairebé dues dècades i els que ens permeten arribar a més catalans any rere any”, va explicar el president de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Isidre Fainé.

Per la seva banda, el vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Oriol Junqueras, va subratllar la importància de la col·laboració entre les institucions del territori i destaca l’impacte “ampli i transversal” d’aquest conveni, “que inclou actuacions en àrees prioritàries per al Govern de la Generalitat, com ara la salut, l’assistència als col·lectius més necessitats o el suport a les famílies”.

Oferta Any Nou!!! Subscriu-te a la nostra Newsletter

AMB UN 25% DE descompte fins el 31 de gener

Aprofita aquesta oportunitat per rebre cada dia al teu correu tota l'actualitat sobre el món de la discapacitat a Catalunya. PER NOMÉS 11,99 € L'ANY.

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-

ÚLTIMES NOTÍCIES