Diumenge, 25 setembre 2022
Diumenge, 25 setembre 2022
IniciEntitatsBayer reforça el seu compromís per la diversitat i la inclusió a...

Bayer reforça el seu compromís per la diversitat i la inclusió a través d’un acord amb la Fundación Grupo SIFU

La col·laboració inclou l’auditoria dels processos de gestió del talent, i diferents accions per millorar la integració de la diversitat funcional en els centres de Bayer a Espanya

bayer compromís diversitat inclusió
Paco León i Miguel Ángel López Samprieto durant la ratificació de l’acord // Foto: Fundació Grup SIFU

Aquest mes de maig, coincidint amb la celebració del Mes Europeu de la Diversitat i la inclusió, Bayer ha volgut visibilitzar el seu compromís cap a un model de la gestió del talent més inclusiu, ratificant un acord amb la Fundación Grupo SIFU que li acompanyarà en l’objectiu d’augmentar la proporció de persones amb diversitat funcional en totes les seves àrees i centres d’Espanya.

En virtut a aquest acord es realitzarà a la multinacional alemana una auditoria dels processos de gestió de talent, així com la posada en marxa d’activitats formatives entre els seus equips per a una millor i més ràpida integració aquesta diversitat. L’acord també contempla el desenvolupament de programes i dinàmiques de sensibilització interna, així com la definició d’ambiciosos objectius en aquest sentit.

En paraules de Paco León, Director de Recursos Humans de Bayer a Espanya i Portugal, “estem convençuts del poder transformador de la diversitat i que la promoció i el desenvolupament d’un equip més inclusiu i divers ens converteix en una millor empresa, amb una major capacitat per aportar i donar resposta a les necessitats de la societat. Recolzats als Objectius de Desenvolupament Sostenible i reforçats amb la col·laboració que ara ratifiquem amb SIFU, esperem avançar en la fixació d’objectius que ens orientin cap a una millor integració de la diversitat”.

Per la seva banda Miquel Angel López Sampietro, Director de Fundación Grupo SIFU, ha volgut destacar que “acords com aquest ens permet continuar avançant en la visibilitat de la diversitat funcional, però, sobretot, per posar en valor les enormes capacitats per sobre de les limitacions personals. Necessitem que empreses tan rellevants per al teixit social i laboral com Bayer promoguin i donin suport a la formació i contractació dels col·lectius més vulnerables. Només així podem continuar potenciant les capacitats i característiques úniques de cada persona, així com la seva aportació a la societat”.

Una aposta corporativa estratègica

L´acord amb la Fundación Grupo SIFU ratifica l´aposta estratègica de Bayer en matèria d’inclusió i diversitat, que el passat 2020 ja va anunciar a nivell global la seva ambició per avançar cap a una cultura corporativa més inclusiva i diversa, a tots els nivells de l’organització ia tots els països on opera. La companyia s’ha compromès així a integrar aquesta diversitat no només en termes d’equitat de gènere, sinó també a progressar en una composició d’una direcció que cada cop més sigui un reflex de l’entorn nacional o cultural de les àrees on Bayer és present. D’aquesta manera, Bayer aspira també a tenir una representació adequada de totes les generacions i continuar donant suport a la defensa i la visibilització de les diferents identitats de gènere o sexe.

En línia amb aquesta estratègia de sostenibilitat, Bayer a Espanya ja destaca per integrar la paritat de gènere a tots els nivells de l’organització i per una forta aposta per la diversitat cultural amb prop de 50 nacionalitats als seus equips.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content