Dilluns, 19 abril 2021
spot_img
IniciInclusió SocialBarcelona utilitzarà un robot social per a millorar l’atenció de...

Barcelona utilitzarà un robot social per a millorar l’atenció de les persones grans que viuen soles a casa

barcelona robot social mystic atenció gent gran
Prototip del robot social Mystic de l’empresa lleidatana Grup Saltó // Foto: Ajuntament de Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona, en el marc de l’aliança 5G Barcelona, farà una prova pilot amb un robot (Mystic) per estudiar fins a quin punt un dispositiu tecnològic d’aquest tipus pot ajudar a millorar l’atenció que reben les persones grans que viuen soles a casa seva. Aquesta prova pilot serà una de les aplicacions pràctiques sorgides en el marc de la convocatòria del repte ‘Com millorar la qualitat de vida de les persones grans mitjançant la tecnologia’ que havia llançat la Mobile World Capital Barcelona (MWCapital) ara fa un any, en col·laboració amb el mateix Ajuntament.

El projecte, que desenvolupa l’empresa lleidatana Grup Saltó, rebrà 100.000 euros per part de MWCapital per comprovar la seva eficàcia en un entorn real, tal com ja especificaven les bases del concurs. 

Banner Aflorem 300x600_3

El robot personal s’utilitzarà específicament amb una vintena de persones grans que ja són usuàries de Drets Socials i que viuen soles a casa seva. Les proves en aquest entorn real començaran durant el proper mes de febrer, mitjançant quatre robots que aniran canviant de llar cada dos mesos fins al mes de febrer del 2021.

L’objectiu últim és estudiar fins a quin punt pot millorar la qualitat de vida i el benestar de persones grans amb algun tipus de dependència i també de les seves persones cuidadores mitjançant l’assistència d’un robot social. 

La decisió, presa en el marc de la convocatòria de MWCapital, arriba després que s’hagi constatat que a la ciutat de Barcelona hi ha 350.000 persones de més de 65 anys i que 90.000 d’aquestes persones viuen soles, tot i que la previsió és que aquestes xifres segueixin augmentant progressivament durant els propers anys. En aquesta situació d’envelliment progressiu, Barcelona només disposa hores d’ara de 13.000 places de residències per a gent gran finançades públicament i la llista d’espera per accedir-hi supera les 6.000 persones. Actualment ja hi ha 40.000 llars a la ciutat que reben el Servei d’Ajuda a Domicili (SAD) municipal o que són perceptores de la prestació de cuidador no professional, mentre que el Servei Municipal de Teleassistència ha superat per primera vegada les 100.000 persones usuàries. 

ARC Soluciones publi

OFERTA 5è ANIVERSARI !!!

SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER DIÀRIA PER NOMÉS 7,99€ L'ANY

Necessitem la teva col·laboració per seguir fent un periodisme de qualitat que respecti i doni visibilitat a les persones amb diversitat funcional

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES