Divendres, 27 gener 2023
Divendres, 27 gener 2023
IniciAccessibilitat UniversalBarcelona invertirà 1.239.699 euros per millorar l’accessibilitat comunicativa dels equipaments municipals

Barcelona invertirà 1.239.699 euros per millorar l’accessibilitat comunicativa dels equipaments municipals

La inversió provinent dels fons Next Generation s’aplicarà en vuit apartats d’aquest àmbit

bucles magnetics accessibilitat comunicativa ajuntament la garriga
Els bucles faciliten la comunicació de les persones amb problemes d’audició // Foto: Ajuntament de la Garriga

Les prop de 60.000 persones residents a Barcelona amb discapacitat visual, auditiva o intel·lectual amb problemes per entendre i accedir a la informació municipal, ho tindran a partir d’ara més fàcil gràcies als 1.239.669,42 euros que destinarà l’Ajuntament de Barcelona per millorar l’accessibilitat comunicativa de la ciutat.

anunci guies d'arrel

La inversió, provinent dels fons Next Generation, pretén incrementar els recursos disponibles per aconseguir que les persones d’aquests col·lectius puguin entendre i accedir a la informació necessària per arribar als punts d’atenció a la ciutadania i fer ús de l’oferta de serveis municipals, tant presencialment com de forma telemàtica.

L’objectiu d’aquest projecte és millorar l’autonomia personal i la qualitat de vida de les persones amb discapacitat, facilitar la comunicació i la informació de la localització, entorns, ascensors, sistemes d’alarma i regulació de torns i cues de forma accessible, i acostar els serveis municipals a tota la ciutadania i fer més amable la relació amb l’administració municipal.

Banner 300x250px EnBucle3

“Fa un any que vam iniciar el camí de l’accessibilitat universal i no n’hi ha prou amb l’eliminació de les barreres arquitectòniques, cal refer la ciutat a mida de la discapacitat comunicativa, sensorial i intel·lectual, per tal d’assegurar la plena inclusió” ha declarat el regidor d’Infància, Joventut, Persones Grans i Persones amb Discapacitat, i president de l’IMPD, Joan Ramon Riera.

Vuit àmbits d’actuació

Per aconseguir aquesta millora de l’accessibilitat comunicativa, s’ha presentat un projecte que inclou vuit àmbits d’actuació. 

El primer serà la compra i instal·lació de dispositius acústics tipus Cyberpass, que garanteixen l’autonomia i la seguretat de les persones amb ceguesa o baixa visió a l’hora d’arribar a un equipament públic, facilitant-los-hi la seva localització. 

El segon serà la compra i instal·lació d’anells d’inducció magnètica fixos per millorar l’accessibilitat dels entorns i promoure l’autonomia personal i vida independent de la població amb discapacitat amb sordesa.

Una altra partida es destinarà a la compra d’anells d’inducció magnètica portàtils, que permeten la comunicació efectiva en petits espais on el soroll ambiental dificulta la comprensió oral de les persones usuàries d’audiòfons i implants coclears, facilitant que puguin sentir el so de forma nítida i intel·ligible.

Un quart àmbit d’actuació serà el disseny i instal·lació de senyalística inclusiva, ja que la normativa vigent obliga a proporcionar la informació sobre els espais i serveis oferts en els equipaments públics per múltiples canals. 

També s’invertirà en un nou sistema de regulació de cues i torns accessible. Els sistemes d’avís de l’ordre d’atenció i regulació de cues/torns han de ser visuals i acústics simultàniament. La finalitat última és garantir l’autonomia i la seguretat de totes les persones (en especial aquelles amb discapacitat intel·lectual, auditiva o visual). Així doncs, cal dotar els equipaments de dispositius que tinguin pantalla i altaveu per informar del número que s’atendrà en cada torn.

La sisena àrea d’actuació serà la instal·lació de les adaptacions comunicatives en ascensors instal·lats als edificis municipals per tal de fer-los accessibles segons les normes vigents amb serveis com la disposició, contrast, relleu i Braille en els polsadors, el sistema sonor d’operació, informació i avís, el sistema lumínic d’operació, informació i avís o bé el sistema de videotrucada d’emergència.

També s’invertirà en la instal·lació de nous sistemes d’alarma per a persones amb discapacitats sensorials (visual i auditiva) que es poden reforçar amb sistemes d’avisos al mòbil que garanteixin la transmissió efectiva de la informació.

Finalment, l’Ajuntament es bolcarà en la millora de l’accessibilitat de les webs, un requisit indispensable per a l’accés als serveis públics telemàtics per part de les persones amb discapacitat. Es farà en quatre fronts: l’accessibilitat web en un projecte per fer accessibles els 150 webs de l’Ajuntament amb més visites; millorar l’accessibilitat digital de les aplicacions municipals; la revisió de la usabilitat del Portal de Tràmits, i la creació d’un nou web de l’Institut Municipal de les Persones amb Discapacitat (IMPD).

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content