Dissabte, 24 setembre 2022
Dissabte, 24 setembre 2022
IniciInclusió SocialBarcelona gairebé duplica la inversió econòmica en serveis socials que la resta...

Barcelona gairebé duplica la inversió econòmica en serveis socials que la resta de municipis de l’Estat

L'Ajutnament ha estat guardonada per l’AEDiGSS com la ciutat amb els millors serveis socials

ada colau guardó barcelona millors serveis socials
L’alcadessa, Ada Colau, en el moment de rebre el guardó // Foto: Ajuntament de Barcelona

L’Associació Estatal de Directors i Gerents de Serveis Socials (AEDiGSS) ha reconegut l’Ajuntament de Barcelona com l’administració local de l’Estat amb els millors serveis socials municipals.

La ciutat de Barcelona ha obtingut un 7,66 sobre 10 en l’índex DEC-Local, la puntuació més alta dels 37 municipis avaluats, entre els quals hi ha 14 capitals de províncies. De fet, la capital catalana obté la màxima puntuació en 36 dels 51 indicadors analitzats, i en general, duplica la inversió econòmica mitjana en serveis dels municipis que s’ha estudiat.

L’Índex DEC-Local són un conjunt de paràmetres pensats per mesurar el desenvolupament dels serveis socials en un municipi concret, i aquesta vegada és la primera vegada que s’estudia a nivell municipal. Vol ser un comú denominador per analitzar el funcionament global dels serveis socials ent tots els municipis més grans de 20.000 habitants, analitzant programes, serveis, prestacions o l’atenció professional, entre d’altres aspectes, unificant referències comunes per a un model de serveis socials a nivell local.

La setmana passada, el president de l’AEDiGSS, José Manuel Ramírez, va entregar a l’alcaldessa Ada Colau el guardó que reconeix Barcelona com la ciutat espanyola amb els millors serveis socials.

Les claus en serveis socials

La ciutat de Barcelona ha obtingut la millor puntuació de l’Índex DEC-Local en 36 dels 51 indicadors dels diferents aspectes que són competència exclusiva dels ajuntaments. Aquests són els resultats més destacats:

  1. Barcelona obté la màxima puntuació d’entre tots els municipis avaluats pel DEC-Local amb un 7,66.
  2. Barcelona obté la màxima puntuació de tots els municipis avaluats en dues de les tres dimensions, concretament pel que fa a l’esforç econòmic amb un 10 i pel que fa la cobertura amb un 6,64. És l’únic municipi que té la màxima puntuació en alguna de les tres dimensions.
  3. Obté la puntuació més alta en 36 dels 51 indicadors estudiats.
  4. La ràtio de professionals tècnics és la segona més baixa de tots els municipis analitzats.
  5. Barcelona té un dèficit de places residencials i de centres de dia tant per a persones grans com per a persones amb discapacitat.
  6. Barcelona obté la màxima puntuació en l’atenció a persones sense llar, sent l’únic municipi que arriba a la màxima puntuació en aquest programa.
  7. El programa d’atenció domiciliària obté un 9,25, la màxima puntuació de totes les analitzades. Només en dos indicadors no arriba a la màxima puntuació: la intensitat de l’ajuda a domicili i el buit d’atenció.
  8. Barcelona obté la màxima puntuació en la cobertura de les seves prestacions econòmiques.
  9. La ciutat ha de millorar la normativa municipal que estableix drets i la transparència sobre l’avaluació de la gestió, atès que no disposa d’un quadre de comandament obert a la ciutadania.
  10. Barcelona duplica la inversió econòmica mitjana en serveis socials del conjunt de municipis analitzats.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content