Barcelona i CatSalut prioritzen la salut mental en el nou conveni d’inversions sanitàries

També es destinaran recursos a l’atenció primària i les addiccions

Consorci Sanitari BCN
El Consorci Sanitari de Barcelona establirà les prioritats en inversions // Foto: Imatge del web de CSB

Un acord -que hauria d’estar enllestit pel proper mes de juny- entre el Servei Català de la Salut (CatSalut) i l’Ajuntament de Barcelona, marcarà les prioritats en inversions sanitàries durant el període 2016-2023. Entre aquestes prioritats es trobaran el finançament en atenció primària de salut i l’atenció a la salut mental i addiccions, segons va acordar la Comissió Permanent del Consorci Sanitari de Barcelona (CSB) que es va reunir el passat dia 10 de març.

El conveni tindrà com a eix vertebrador la reducció de les desigualtats en salut, prioritzant les intervencions en barris amb pitjors indicadors socioeconòmics i de salut, la millora de l’accessibilitat, la qualitat i el confort dels serveis sanitaris, el reforç de la provisió pública d’atenció sanitària, la integració i la coordinació sanitària i comunitària.

BANER_300X250

Aquest acord també inclourà inversions en atenció sociosanitària, hospitals d’aguts i equipaments tecnològics. Aquestes últimes s’establiran d’acord amb les prioritats del pla tecnològic del CatSalut.

Així, també s’ha acordat constituir una comissió de treball per elaborar el Pla de Salut de Barcelona 2016-2020, que integri les prioritats del Pla de Salut de Catalunya i el Programa d’Actuació Municipal 2016-2019.

A banda d’aquests acords, la Comissió Permanent també va consensuar constituir una taula de treball conjunta entre la Generalitat i l’Ajuntament per impulsar nous models d’atenció integrada centrats en la persona, que responguin a les necessitats de població vulnerable o amb necessitats d’atenció complexes.

En aquest sentit, com a primera fase, s’ha prioritzat el Pla de retorn al domicili per a pacients amb ictus agut, el protocol d’actuació contra el maltractament en gent gran, l’intercanvi de dades clíniques i de serveis socials per tal de millorar l’atenció conjunta, i un model d’atenció integral per a facilitar el diagnòstic i tractament de persones sense sostre amb trastorns mentals severs i addicions.

banner_dental

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*