El moviment associatiu de Plena Inclusión, que agrupa 950 associacions de tot l’Estat i defensa els drets de més de 150.000 persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies, organitza a Barcelona un congrés titulat “El futur dels suports”. L’esdeveniment, que se celebra conjuntament amb Dincat, reunirà 200 participants arribats de tot el país per debatre sobre nous models d’innovació social i escoltar ponents expertes de la societat civil i les administracions públiques.
Durant dijous 28 i divendres 29 de novembre, el programa del congrés abordarà com l’innovació social pot contribuir a la personalització dels serveis i la inclusió comunitària. Amalia San Román, coordinadora tècnica de Plena Inclusión Espanya, destaca que aquesta transformació exigeix un compromís amb solucions ajustades als estils de vida de cada persona i amb una col·laboració més fluida amb els entorns locals. Segons San Román, “cal reforçar el compromís amb oportunitats personalitzades i treballar amb els barris i pobles on viuen les persones que reben suport”.
Entre les expertes que intervindran al congrés, es troben:
- Patricia Bezunartea, directora general de Diversitat Familiar i Serveis Socials del Ministeri de Drets Socials, Consum i Agenda 2030.
- Marta Segura, directora general d’Autonomia Personal i Discapacitat del Departament de Drets Socials i Inclusió de la Generalitat de Catalunya.
- Olga Sala, subdirectora de Valoració i Serveis de l’Agència Navarra per a l’Autonomia i el Desenvolupament de les Persones.
- John Healy, conseller delegat de Genio, organització especialitzada en escalat social i impulsora del Fons Catalitzador Social Europeu.
Aquest congrés, organitzat per Plena Inclusión Espanya i Dincat, es presenta com una oportunitat per repensar els suports i potenciar l’autonomia i la inclusió de les persones amb discapacitat intel·lectual a través d’una perspectiva innovadora i comunitària.