Dilluns, 15 agost 2022
Dilluns, 15 agost 2022
IniciInclusió SocialAugmenten les prestacions per a famílies que acullen infants tutelats amb diversitat...

Augmenten les prestacions per a famílies que acullen infants tutelats amb diversitat funcional i altres dificultats especials

El Govern aprova pujar-les a partir d’ara a 1.800 euros mensuals, 600 més de l’establert fins ara

prestacions families acollidores infants tutelats
Les famílies que acullen infants i adolescents amb perfil UCAE tindran més ajudes // Foto: Federació ASEM

El Govern ha aprovat augmentar la prestació per a l’acolliment d’infants i adolescents tutelats. En concret, per a aquelles famílies que acullen nens i nenes amb diversitat funcional, grups de germans, amb necessitats educatives especials o amb altres dificultats. La prestació per a aquestes famílies qualificades que facin acolliment en unitat convivencial serà a partir d’ara de 1.800 euros mensuals, 600 més de l’establert fins ara.

L’acolliment familiar és una de les formes d’ajut i protecció als infants i adolescents tutelats per l’Administració mitjançant la Direcció General d’Atenció a la Infància i a l’Adolescència. Dins de les modalitats d’acolliment, la unitat convivencial s’adreça a infants i adolescents que, a causa de les seves circumstàncies i característiques, tenen dificultats per accedir a l’acolliment ordinari, ja que requereixen una atenció més especialitzada. Aquesta mesura de protecció es presta a través de famílies acollidores qualificades, prèviament seleccionades, que disposen d’una titulació, formació i experiència relacionades amb l’educació, la infància i l’adolescència per donar resposta a les necessitats educatives o cures especials que precisen aquests nens i nenes.

En aquests moments, hi ha 24 infants i adolescents amb perfil UCAE acollits a tota Catalunya i queden pendents de trobar família 142 casos.

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content