24.3 C
Barcelona
Divendres, 29maig 2020

ASPID reforça el suport terapèutic i emocional a les persones amb discapacitat

També has de llegir...

Un informe del CERMI recull la vulneració dels drets humans de les persones amb discapacitat a Catalunya

L'informe fa referència a la segona activitat de la Guàrdia Urbana // Foto: Ajuntament de Barcelona El Comitè...

Més facilitats de les persones amb discapacitat per accedir als ajuts per pagar el lloguer

La COVID-19 està afectant també al pagament dels lloguers d'habitatges // Foto: Wikimedia Commons La Generalitat de Catalunya...

COCARMI preocupat perquè es pugui retallar la dotació d’atenció a persones amb discapacitat

Una persona amb discapacitat pujant a un taxi adaptat // Foto: Arxiu El president del Comitè Català de...

El Govern destina més de 9M€ a projectes d’inserció laboral de persones amb discapacitat

Les persones amb discapacitat són un col·lectiu de difícil inserció laboral // Foto: UAB.cat El Departament de Treball,...
aspid suport terapeutic emocional
Videoconferència dels tècnics de l’entitat // Foto: ASPID

ASPID ha potenciat nous protocols, mètodes i pràctiques per adaptar l’atenció als usuaris dels diferents serveis (Neurolleida, Centre de Dia, Orientació i Intermediació Laboral) seguint les preceptives normatives i sense posar en risc la seva salut. 

Això ha representat un triple esforç d’implementació d’aquests serveis via online, formació en les noves TIC i suport emocional davant els handicaps i la incertesa del col·lectiu afectat sobre la resolució de l’actual crisi sanitària. En total, ASPID segueix atenent en data d’avui 565 usuaris.

Per exemple els serveis de rehabilitació funcional de NeuroLleida ha aplicat els tractaments individuals per via online/digital, especialment els referents a neuropsicologia, logopèdia i psicologia. A més, ASPID ha creat un banc de recursos digitals on els pacients i les famílies poden accedir a vídeos amb activitats i recomanacions que els permeten mantenir les seves capacitats cognitives i físiques.

D’altra banda, Neurolleida posa en marxa aquesta setmana una nova modalitat experimental per a grups de tractament online. Concretament, grups reduïts de 4 o 5 persones afectades per demència rebran atenció a través de videotrucades (dues setmanals) en sessions conduïdes per professionals de neuropsicologia i teràpia ocupacional.

Pel que fa a les 40 persones amb gran discapacitat física i les seves famílies ateses al Centre de dia Candi Villafañe, que es manté tancat des del inici de l’estat d’alarma, s’ha establert un nou protocol amb seguiment telefònic per acompanyar-los emocionalment, atendre dubtes i fer un seguiment del seu estat de salut.

Respecte als Serveis d’Orientació i Intermediació Laboral d’ASPID, que atén actualment 365 persones, de les quals 275 amb discapacitat i 90 en risc d’exclusió social, l’entitat ha readaptat el seu modus operandi i continua fent seguiment, assistència i suport telemàtics, així com accions d’intermediació laboral i gestió de candidatures.

L’entitat ha potenciat l’orientació, assessorament i suport als usuaris en la gestió de diferents tràmits relacionats amb el COVID19 com són els d’accés a l’aplicació “La meva salut”, consultes sobre serveis socials, alta com a demandant d’ocupació, accés a un ERTO, suport per inscriure’s a formació de millora de l’ocupabilitat online (ACTIC, Català, etc.).

Els canals d’atenció s’han adaptat a la conjuntura actual i en molts dels casos la gestió es fa per mitjà del telèfon, el correu electrònic i altres eines com el whatsapp, les videotrucades per skype i el zoom, entre altres.

- Advertisement -

Articles relacionats

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Advertisement -

Últimes notícies

Les entitats de malalties neuromusculars demanen que no es retallin les subvencions del 0,7% de l’IRPF

Concentració amb motiu del Dia Mundial de les Malalties Neuromusculars // Foto: Federació ASEM La Federació Espanyola de...

La xarxa de salut mental reclama un desconfinament que garanteixi els suports per a tothom

La xarxa de salut mental reclama una desescalada amb garanties per a tothom // Foto: Salut Mental Catalunya

Tornen els #DirectesFCEDF durant el mes de juny amb Susana Rodríguez, jugadora de pàdel adaptat

El proper dijous 4 de juny a les 19h comença una nova edició dels #DirectesFCEDF, una iniciativa...

Acaben les obres de millora d’accessibilitat del cementiri de la Batllòria a Sant Celoni

L’Ajuntament de Sant Celoni ha finalitzat aquesta setmana les obres d’arranjament de la part antiga del cementiri...

La Generalitat declara Special Olympics Catalunya com a Entitat d’Utilitat Pública

L'enitat treballa per la inclusió de les persones amb discapacitat intel·lectual // Foto: Special Olympics Catalunya La Generalitat...