
ASPID, com la gran majoria d’entitats, han hagut d’adaptar els seus serveis arran de la crisi de la COVID-19, posant especial atenció en els serveis d’Atenció domiciliària i assistència personal i en el call center Suport24 amb la presentació de serveis de teleassistència domiciliària.
Bibiana Bendicho, presidenta de l’associació, considera que “malgrat les lògiques limitacions derivades del context social actual, ASPID vol mantenir els seus valors com a entitat responsable i propera a l’usuari, i per això intentem adaptar els serveis que siguin factibles sense posar en risc la salut dels nostres usuaris i treballadors”.
Així, pel que fa al servei d’Atenció domiciliària i assistència personal, ASPID segueix atenent 40 persones (del total de 60 usuaris, 20 han suspès temporalment el servei) i dedica setmanalment 270 hores a l’assistència personal a gent gran i persones amb discapacitat.
El call center Suport24 d’ASPID centra l’activitat en l’atenció a la població en general i molt especialment als col·lectius de ciutadans més vulnerables, amb 25 teleoperadors que treballen en tres torns.
Quan als serveis adreçats a les persones més vulnerables, com són els de teleassistència, ASPID està atenen 900 persones, i ha implantat un nou protocol per donar una resposta més efectiva davant la situació de crisis del Covid 19.
El servei del 010 atén trucades des de les 6 a les 24h, de dilluns a divendres, amb 3 teleoperadors al matí i 2 a la tarda.
Pel que fa a la centraleta del Hospital Arnau de Vilanova, i d’acord amb els plans i protocols d’emergències per fer front a la pandèmia, el servei compta amb 8 teleoperadors i atén aquests dies més de mil trucades diàries (la mitjana habitual era de 700 trucades).
El servei de NeuroLleida, malgrat estar suspesa l’atenció presencial, ofereix la possibilitat de tractaments online en format videoconferència.
Finalment, els Serveis d’Intervenció Socioeducativa, centrats bàsicament en el centre obert municipal El Gínjol, continua atenen a uns 40 infants procedents de 32 famílies diferents, fent un seguiment telefònic regular i donant eines a les famílies per establir pautes educatives i activitats