Projecte d’ASPID per buscar l’habitatge ideal per persones amb discapacitat física

L’entitat lleidatana busca un model que garanteixi la vida independent del col·lectiu

aspid projecte recerca habitatge ideal discapacitat física
Als grups de treball hi participen usuaris, familiars i professionals // Foto: ASPID Lleida

Aspid Lleida ha iniciat un projecte de recerca per definir el model d’habitatge amb suport més idoni per a les persones amb discapacitat física que superi les mancances actuals i suposi un avenç important per garantir la seva vida independent.

El projecte, aprovat per la darrera assemblea general de socis d’Aspid, inclou un estudi exhaustiu del perfil dels usuaris potencials, la revisió dels actuals models i, en funció dels resultats, la definició del model que es consideri més adequat. El treball es perllongarà durant l’any 2018 amb diferents grups de treball on hi participen usuaris, famílies i professionals que definiran els criteris que cal aplicar en el nou model de servei.

BANER_300X250

A més, es redactarà un avantprojecte d’anàlisi i proposta tècnica de l’habitatge amb suports per a persones amb discapacitat física que més s’ajusta a les necessitats dels usuaris. Finalment, es treballarà a fi que l’equipament pugui ser una realitat en un futur proper.

El treball en aquest projecte implica tenir en compte la diversitat de les causes de la discapacitat física, les seqüeles que se’n deriven i el seu impacte en el dia a dia; aprofundir en el coneixement de les expectatives de les persones interessades, i valorar els possibles formats d’habitatges que donarien resposta als punts anteriors, així com els serveis que podrien incloure.

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*