
El programa “Lesió Medular i Salut Mental” ha publicat un nou episodi centrat en el tema de l’assistència personal, un element clau per garantir la vida independent de les persones amb discapacitat. Aquest podcast especial, elaborat en col·laboració amb IMPULSA IGUALTAT, s’endinsa en experiències personals i professionals per donar resposta als dubtes més freqüents dels usuaris i els seus entorns familiars i afectius.
En aquest episodi, Myriam Arnaiz, responsable de l’àrea d’Assistència Personal i Vida Independent a IMPULSA IGUALTAT, comparteix la seva visió professional. “Aquesta figura no només dona suport a les necessitats físiques, sinó que també fomenta l’autonomia de la persona amb discapacitat”, explica. Durant la conversa, es desmunten mites i es presenten eines pràctiques per entendre la relació entre l’assistent personal i l’usuari.
Aquest episodi és part del projecte impulsat per la Federació Nacional ASPAYM, amb el suport del Ministeri de Drets Socials, Consum i Agenda 2030. El podcast aborda la lesió medul·lar des d’una perspectiva emocional i pràctica, oferint recursos per afrontar els reptes que suposa aquesta realitat. La primera temporada del programa va aconseguir més de 100 subscriptors i 1.200 escoltes, consolidant-se com una eina valuosa per als afectats i les seves famílies.
Més enllà de l’assistència personal
Amb més de 22 episodis, el programa “Lesió Medular i Salut Mental” recull testimonis reals i coneixements professionals que aborden dubtes sobre el canvi de vida que comporta una lesió medul·lar. Els continguts inclouen estratègies per millorar el benestar emocional i afrontar els reptes quotidians.
A més d’aquest especial, els episodis previs ja estan disponibles a iVoox, on es poden trobar recursos per comprendre i gestionar millor la nova realitat de les persones amb discapacitat física.
Aquest podcast segueix sent un espai de reflexió i suport per a persones amb lesió medul·lar, gràcies al compromís d’ASPAYM i IMPULSA IGUALTAT, i el suport institucional.