Dissabte, 27 febrer 2021
Inici Cultura L’artista Vicente Marzal decora l’entrada d’AICE amb la seva representació visual del...

L’artista Vicente Marzal decora l’entrada d’AICE amb la seva representació visual del silenci i el soroll

El valencià és sord de naixement amb implant coclear

vicente marzal persiana federacio aice
L’artista valencià ha decorat la persiana de l’entrada de la federació // Foto: AICE

El pintor i escultor valencià, Vicente Marzal, sord de naixement amb implant coclear, ha aprofitat el pont del Pilar per dibuixar la persiana de l’entrada de la Federació AICE de Barcelona, omplint-la de les seves cèl·lules sonores blanques i negres, que per l’artista internacional representen visualment el silenci i el soroll respectivament.

Les cèl·lules suren per l’espai de la persiana recordant a la còclea, que és l’estructura en forma de tub enrotllat en espiral situada en l’oïda interna.

ARC Soluciones publi

Per poder escoltar i entendre aquestes cèl·lules sonores és necessari per a ell i la resta de implantats coclears, un processador que capti, transformi i envieu aquest so fins a la còclea i el nervi auditiu.

“He reunit trossos identificatius de totes les marques de processador que es col·loquen en Espanya perquè tots els implantats coclears es puguin sentir identificats i cap es senti que no pot formar part d’AICE. L’imam i cable pertanyen a Oticón, el cos arrodonit és de MED-EL, mentre que el micròfon i ganxo de la orella de Cochlear i les marques del processador són de Advaced Bionics” afirma Vicente Marzal.

Vicente Marzal Escobar, pintor i escultor valencià d’abast internacional, és sord de naixement amb I.C. (Implant Coclear). Ha realitzat nombroses exposicions d’índole internacional a Europa i fins i tot a la “Gran Poma” de Nova York i per prestigioses entitats amb una acollida pública reeixida amb una temàtica primordial per a ell: El so es pot veure?

Subscriu-te a la nostra Newsletter

Amb notícies, agenda, subvencions, convocatòries, ofertes, recursos...i molt més

Per rebre puntualment al teu correu tota l'actualitat i la informació més destacada del món de la discapacitat a Catalunya.

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-

ÚLTIMES NOTÍCIES