Dijous, 2 desembre 2021
IniciEsport AdaptatArrenca una nova temporada del programa Fent Esport per a la promoció...

Arrenca una nova temporada del programa Fent Esport per a la promoció de l’esport adaptat

fent esport adaptat joves lesió medular temporada
Actualment el programa es fa a 10 localitats repartides per tot el territori // Foto: FECPC

Una cinquantena de nens i nenes i joves d’entre 3 i 20 anys amb una lesió cerebral que els impedeix el seu ple desenvolupament físic-motriu participen al programa Fent Esport de desenvolupament esportiu de la Federació Esportiva Catalana de Paràlisis Cerebral (FECPC), un projecte a llarg termini que es basa en l’educació per adquirir els hàbits que ofereix l’activitat esportiva.

L’objectiu principal del programa Fent Esport és el d’introduir en la pràctica esportiva a nens i nenes amb paràlisi cerebral o discapacitat similar per aconseguir una millora en les condicions de la seva vida diària. La pràctica esportiva es converteix en una eina de desenvolupament físic i psicològic, que permet als participants guanyar confiança en ells mateixos i millorar l’aspecte social i d’integració.

fiare banca etica crowdfunding

Per aconseguir un desenvolupament òptim i un aprenentatge de la millor qualitat dels nens i nenes i joves que participen al Fent Esport, la FECPC aposta per grups reduïts i per tècnics formats i amb una llarga experiència. Es tracta d’un equip humà implicat i compromès en l’aprenentatge de tots els seus esportistes.

El Fent Esport és un programa dirigit a les escoles esportives, residències, hospitals, centres de dia o altres ens on es pugui desenvolupar l’esport adaptat de base que va iniciar la FECPC l’any 2002. Actualment es realitza en 10 localitats diferents repartides arreu del territori com Amposta, Badalona, Hospitalet, Lloret, Palol o Terrassa, repartit entre escoles, instituts i pavellons municipals. Els esports que es practiquen són la boccia, l’eslàlom, el futbol i la natació. La Federació treballa per implementar el Fent Esport en més centres, i podria inaugurar noves localitzacions durant la temporada.

Centres Temporada 2017/18 i esports que s’hi practiquen: EF Fàtima Terrassa (Boccia); IES Europa Hospitalet  (Boccia); Escola Palau Girona (Boccia); Piscina Municipal Lloret (Natació); Escola Consol Farré Amposta (Boccia, Eslàlom); Pavelló Municipal Palol (Futbol); Institut Guttmann Badalona (Boccia i Eslàlom); IES Vedruna Secundària Berga (Boccia); Escola Palau Girona (Eslàlom); Escola Ateneu Instructiu Sant Joan Despí (Boccia i Eslàlom); Escola Mont Rodon Vic (Futbol).

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES