Diumenge, 3 desembre 2023
- PUBLICITAT -spot_img
IniciDISCAPACITATArrenca la campanya ‘I l’espina bífida què? per omplir de sols grocs...

Arrenca la campanya ‘I l’espina bífida què? per omplir de sols grocs les xarxes socials

Impulsada per la Federació Espanyola d'Associacions d'Espina Bífida i Hidrocefàlia per reivindicar el dret a la jubilació anticipada persones amb aquesta malaltia

campanya 25N diba
sols grocs a les xarxes socials
Un sol groc, símbol dels afectats per espina bífida // Foto: Febhi

La Federació Espanyola d’Associacions d’Espina Bífida i Hidrocefàlia (Febhi) ha engegat avui dimecres la campanya ‘I l’espina bífida què?’ que pretén omplir de sols grocs les xarxes socials per reivindicar el dret a la jubilació anticipada persones amb aquesta malaltia.

Amb motiu de la celebració el 21 de novembre del Dia Nacional de l’Espina Bífida, Febhi reivindicarà aquest any el dret a la jubilació anticipada de les persones amb aquesta malaltia, en els termes que recull el Reial decret 370/2023, de 16 de maig , pel qual es modifica el Reial Decret 1851/2009, de 4 de desembre, pel qual es desenvolupa l’article 161.bis de la Llei General de la Seguretat Social quant a l’anticipació de la jubilació dels treballadors amb discapacitat en grau igual o superior al 45%.

En l’actualitat, tal com es recull al Manifest que el dia 21 de novembre es llegirà per tot Espanya, la comunitat mèdica i científica evidencia que hi ha més probabilitat de mort amb l’augment de l’edat en les persones amb espina bífida davant a les persones sense aquesta malformació congènita.

Alguns estudis parlen d’una disminució de fins a 26 anys de vida d’aquests pacients davant de la població general. Per això, va aclarir aquesta federació, els afectats “necessiten poder optar, com altres discapacitats similars, a la jubilació anticipada”.

Campanya 25N Diputació de Barcelona

Per donar suport a aquestes reivindicacions, la població general es podrà pintar un sol groc a la cara o la mà o dibuixar-lo en un paper i fer una fotografia per pujar-la a xarxes socials amb el hashtag #miSOLporlaEB.

A més, a moltes ciutats d’Espanya, s’il·luminaran diversos monuments, edificis i ajuntaments amb llum groga la nit del 21 de novembre.

Secció patrocinada per 
Logo_DINCAT-INTEGRAT

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

SERVIMEDIA
SERVIMEDIA
© SERVIMEDIA. Aquesta informació és propietat de Servimedia. Només pot ser difosa pels clients d'aquesta agència de notícies citant Servimedia com a autor o font. Tots els drets reservats. Queda prohibida la distribució i la comunicació pública per tercers mitjançant qualsevol via o suport.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content