Dissabte, 16 octubre 2021
HomeEducació InclusivaArrenca la 38a edició del Concurs Escolar del Grup Social ONCE sota...

Arrenca la 38a edició del Concurs Escolar del Grup Social ONCE sota el lema ‘El camí que ens fa iguals’

Mobilitza 2.000 docents i 150.000 escolars que dissenyaran cartells o vídeos que reflecteixin la inclusió en el lleure, l’educació, l’ocupació o l’accessibilitat

concurs escolar once
Alumnes participants en el Concurs Escolar del Grup Social ONCE // Foto: ONCE Catalunya

La 38a edició del Concurs Escolar del Grup Social ONCE s’ha iniciat sota el lema “El camí que ens fa iguals”. Es tracat d’un programa de sensibilització educativa amb una proposta pedagògicament actual i atractiva per impulsar el treball en els valors d’inclusió i igualtat des de l’etapa educativa.

Com cada edició d’aquest concurs, més de de 2.000 professors i 150.000 estudiants treballaran a l’aula sobre qüestions que tenen a veure amb el seu entorn social més proper i que han treballat temes com: l’esbarjo inclusiu, el respecte a la diferència, la inclusió en l’esport, els mitjans de comunicació i transport accessibles, etc …

En el Concurs Escolar del Grup Social ONCE poden participar tots els escolars dels centres educatius espanyols públics, concertats i privats, des de Primària fins a Batxillerat, a més d’Educació Especial i Formació Professional.

A més, per primera vegada, s’ha creat una categoria per impulsar la participació de les Associacions de Mares i Pares d’Alumnes (AMPA) que han de presentar un projecte que promogui la inclusió en el centre escolar i que inclogui tot l’alumnat en un dels 4 territoris: oci, educació, ocupació i accessibilitat universal. Per a això, el Grup Social ONCE s’ha volgut sumar a CEAPA i CONCAPA, les federacions majoritàries de pares i mares d’alumnes a aquesta nova iniciativa.

Els recursos del concurs

El programa compta amb multitud de recursos i material didàctic perquè famílies, docents i alumnat comprenguin millor la temàtica d’enguany. Aquest material ha estat elaborat per especialistes de la Càtedra Obra Social La Caixa d’Inclusió Social i Habilitats no Cognitives de la Universitat de Múrcia, amb la col·laboració d’Antonio Márquez Ordóñez, mestre de Pedagogia Inclusiva i especialista en Disseny Universal per a l’Aprenentatge (DUA).

A més, amb la intenció de sumar tots junts i treballar amb optimisme, el Grup Social ONCE s’uneix a noves metodologies educatives amb SUMA, basada en una cosa tan important per a la societat com la inclusió i desenvolupada pels mateixos experts en models d’ensenyament DUA (Disseny Universal per a l’Aprenentatge).

Els sistema de participació

La participació dels estudiants i docents es realitzarà per aules completes (una feina-una aula). Els de Primària i Educació Especial (Categories A, B i E) hauran de fer un cartell que reivindiqui les pautes per a fomentar la inclusió i la igualtat dins del seu entorn.

Per la seva banda, els de Secundària, Batxillerat i FP (categories C i D) hauran de dissenyar una peça audiovisual de 60 segons com a màxim en la que transmetin idees de com fomentar la inclusió i la igualtat en el lleure, l’educació, l’ocupació o l’accessibilitat universal.

El jurat valorarà de manera especial la creativitat, la qualitat, el missatge i l’accessibilitat així com aquells projectes que transcendeixin els límits de l’aula i busquin involucrar altres persones del seu entorn (companys d’altres aules, veïns, famílies, administració …).

Els directors, professors i les AMPA de tots els centres educatius que desitgen participar en el concurs i accedir als materials educatius, podran fer-ho a través del propi web o per via telefònica al número gratuït 900 808 111, sent la data límit de recepció de participacions el 4 de febrer de 2021. A més, docents i famílies poden sumar-se a la nova comunitat del Concurs ONCE a Telegram, on es compartiran recursos i experiències.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES