Dijous, 28 gener 2021
Inici Inclusió Social Arrenca el servei de bany assistit per a persones amb discapacitat a...

Arrenca el servei de bany assistit per a persones amb discapacitat a les platges de Barcelona

Dissabte es va iniciar a la zona de Banys del Fòrum

platges barcelona servei suport bany discapacitat
El servei ajuda a les persones amb mobilitat reduïda a gaudir del bany a les platges // Foto: Ajuntament de Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona va posar dissabte en funcionament el servei de bany assistit amb teràpia aquàtica per a persones amb discapacitat a la zona de Banys del Fòrum i, properament, també s’iniciarà el servei de bany assistit a la platja de Nova Icària.

La nova normalitat que estem vivint a causa de la Covid-19 fa que aquest serveis també s’hagi adaptat. Així, a la zona de Banys del Fòrum, disposa d’alguns elements diferencials respecte a la resta de platges. L’accés a l’aigua es realitza mitjançant cadira hidràulica elevadora, la qual serà netejada cada cop que una persona usuària autònoma accedeixi al mar.  En el cas de persones usuàries que necessitin romandre a la cadira durant el bany, el temps es limitarà fins a un màxim de 20 minuts per a, d’aquesta manera, poder garantir l’atenció com a mínim a 5 persones per hora.

ARC Soluciones publi

La novetat d’enguany és l’ampliació de l’horari de servei de bany assistit amb teràpia aquàtica a la zona de Banys del Fòrum durant el mes de juny, fins ara només obria els caps de setmana i festius, però aquest any estarà operatiu inicialment d’11h a 19h  els caps de setmana i tots els dies del mes a partir de dimarts 23 fins al 27 de setembre en el mateix horari.

Pel que fa a les platges de Barcelona, a finals de mes es preveu l’obertura del bany assistit a la platja de la Nova Icària on, durant la setmana vinent, es portaran a terme les diferents intervencions per poder garantir les mesures de seguretat als usuaris i treballadors, com la instal·lació de dos itineraris adaptats per entrar i sortir de la platja.  Aquest punt disposarà, en principi, de dues cadires amfíbies, d’aquesta manera es podrà atendre fins a 6 persones per hora, limitant el temps de bany a 20 minuts.

Les noves mesures de seguretat establertes a causa de la Covid-19 destaquen un seguit de recomanacions per mantenir el bon funcionament de suport al bany. Una d’elles és mantenir els grups de convivència habituals dels usuaris i usuàries del servei de bany assistit, per tant, es recomana a les persones que en facin ús que vagin acompanyades preferentment del seu assistent o assistenta habitual. També s’establiran accessos d’entrada i sortida separats i s’establiran controls per evitar aglomeracions.

Les zones amb servei de suport al bany assistit, adreçades a aquelles persones que tenen mobilitat reduïda i necessiten ajuda personal i tècnica per poder accedir a l’aigua,  disposen de reserves d’aparcament amb itineraris accessibles fins a la platja seca, senyalització i informació visual, lavabos adaptats, dutxes adaptades amb cadires i passeres de fusta que arriben el més a prop possible de l’aigua, cadires amfíbies, grua elevadora, armilles salvavides i para-sols. Personal tècnic i persones voluntàries donen suport a les persones amb mobilitat reduïda per entrar i sortir del mar i gaudir del bany.

Oferta Any Nou!!! Subscriu-te a la nostra Newsletter

AMB UN 25% DE descompte fins el 31 de gener

Aprofita aquesta oportunitat per rebre cada dia al teu correu tota l'actualitat sobre el món de la discapacitat a Catalunya. PER NOMÉS 11,99 € L'ANY.

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-

ÚLTIMES NOTÍCIES