27.6 C
Barcelona
Dijous. 2 juliol, 2020
Inici Inclusió Arrenca el servei de bany assistit per a persones amb discapacitat a...

Arrenca el servei de bany assistit per a persones amb discapacitat a les platges de Barcelona

Dissabte es va iniciar a la zona de Banys del Fòrum

platges barcelona servei suport bany discapacitat
El servei ajuda a les persones amb mobilitat reduïda a gaudir del bany a les platges // Foto: Ajuntament de Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona va posar dissabte en funcionament el servei de bany assistit amb teràpia aquàtica per a persones amb discapacitat a la zona de Banys del Fòrum i, properament, també s’iniciarà el servei de bany assistit a la platja de Nova Icària.

La nova normalitat que estem vivint a causa de la Covid-19 fa que aquest serveis també s’hagi adaptat. Així, a la zona de Banys del Fòrum, disposa d’alguns elements diferencials respecte a la resta de platges. L’accés a l’aigua es realitza mitjançant cadira hidràulica elevadora, la qual serà netejada cada cop que una persona usuària autònoma accedeixi al mar.  En el cas de persones usuàries que necessitin romandre a la cadira durant el bany, el temps es limitarà fins a un màxim de 20 minuts per a, d’aquesta manera, poder garantir l’atenció com a mínim a 5 persones per hora.

La novetat d’enguany és l’ampliació de l’horari de servei de bany assistit amb teràpia aquàtica a la zona de Banys del Fòrum durant el mes de juny, fins ara només obria els caps de setmana i festius, però aquest any estarà operatiu inicialment d’11h a 19h  els caps de setmana i tots els dies del mes a partir de dimarts 23 fins al 27 de setembre en el mateix horari.

Pel que fa a les platges de Barcelona, a finals de mes es preveu l’obertura del bany assistit a la platja de la Nova Icària on, durant la setmana vinent, es portaran a terme les diferents intervencions per poder garantir les mesures de seguretat als usuaris i treballadors, com la instal·lació de dos itineraris adaptats per entrar i sortir de la platja.  Aquest punt disposarà, en principi, de dues cadires amfíbies, d’aquesta manera es podrà atendre fins a 6 persones per hora, limitant el temps de bany a 20 minuts.

Les noves mesures de seguretat establertes a causa de la Covid-19 destaquen un seguit de recomanacions per mantenir el bon funcionament de suport al bany. Una d’elles és mantenir els grups de convivència habituals dels usuaris i usuàries del servei de bany assistit, per tant, es recomana a les persones que en facin ús que vagin acompanyades preferentment del seu assistent o assistenta habitual. També s’establiran accessos d’entrada i sortida separats i s’establiran controls per evitar aglomeracions.

Les zones amb servei de suport al bany assistit, adreçades a aquelles persones que tenen mobilitat reduïda i necessiten ajuda personal i tècnica per poder accedir a l’aigua,  disposen de reserves d’aparcament amb itineraris accessibles fins a la platja seca, senyalització i informació visual, lavabos adaptats, dutxes adaptades amb cadires i passeres de fusta que arriben el més a prop possible de l’aigua, cadires amfíbies, grua elevadora, armilles salvavides i para-sols. Personal tècnic i persones voluntàries donen suport a les persones amb mobilitat reduïda per entrar i sortir del mar i gaudir del bany.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

NEWSLETTER

Subscriu-te al nostre butlletí per estar al dia de les últimes notícies, ofertes i anuncis exclusius.

Últimes notícies

El Grup Alba inicia un nou model dels serveis diürns als nous espais de Guissona, Agramunt i Verdú

El Grup Alba ha iniciat un canvi de rumb dels seus serveis diürns cap a un model...

Katherina Harder: “ El format online ens permet acompanyar persones grans a relacionar-se amb la tecnologia”

Katherina Harder és la directora artística i de programació de La GRAN pantalla, el Festival Internacional de...

Dincat reclama ser escoltat a l’hora de revisar el model d’autonomia i atenció a les persones

Al igual que fa uns dies vam publicar al Diari de la Discapacitat el malestar en el...

La nova Estratègia Europea de la Discapacitat tindrà en compte a les empreses inclusives

El Parlament Europeu va aprovar el passat 19 de juny una esmena de la Comissió d’Ocupació i...