Dilluns, 27 març 2023
Dilluns, 27 març 2023
IniciCulturaArrenca al CaixaForum la 4a edició del Festival Inclús de Cinema i...

Arrenca al CaixaForum la 4a edició del Festival Inclús de Cinema i Discapacitat de Barcelona

cartell festival inclús cinema discapacitat
Cartell Festival Inclús // Foto: Festival Inclús

Des d’avui i fins el 18 de desembre se celebra al CaixaForum de Barcelona la 4a edició del Festival Inclús, una iniciativa impulsada per Aula d’Estudis Socials i Associació Discapacitat Visual Catalunya i organitzada per la productora Fish Muvi, que aposta per donar visibilitat al col·lectiu de les persones amb discapacitat tant física com mental a través de la selecció de pel·lícules documentals i de ficció.

anunci guies d'arrel

Durant aquests dies es projectaran 23 obres, seleccionades entre més de 300, arribades des de diferents parts del món com Brasil, Canadà, Líban, Holanda, Itàlia, Espanya, etc. Entre elles es comptaran amb algunes que encara no han estat estrenades i fins i tot es podrà veure alguna premiére europea.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

El Festival no només comptarà amb la projecció de documentals. El programa també inclou altres activitats com tallers, conferències, i experiències sensorials que posaran l’emoció com element essencial per al canvi social. El Festival Inclús és un festival internacional dedicat a la discapacitat física i mental que no només es veu. També s’escolta, es toca, s’olora, es degusta i per tant, se sent. Per altra banda el Festival comptarà amb la col·laboració del Festival FICMA amb projeccions audioescrites o subtitulades en la secció Sentim el cinema.

Inclús també inclou les línies Inclús Pocket, Inclús Kids i la nova secció Inclús Teens que van destinades al públic infantil, on tant les sessions de curts com els tallers estan enfocats i adaptats als més menuts.

Un dels aspectes que dóna més valor a aquest festival és l’adaptació de tot l’esdeveniment. Les pel·lícules han estat totes subtitulades per persones amb problemes d’audio, audio descrites per persones amb problemes de discapacitat visual i comptaran amb la presència de d’intèrprets de llengua de signes.

La inauguració es farà amb la projecció de 100 metres (Filmax), seguit d’una taula rodona amb el director, Marcel Barrena i part de l’equip de la pel·lícula. Durant aquest acte també es reconeixerà amb una Menció Especial el treball de la Fundació Atresmedia en la seva tasca de formació i inclusió de persones amb discapacitat en el món audiovisual.

L’any passat el Festival Inclús van comptar amb la presència de 1.300 espectadors en un certamen que només va durar quatre dies, i en aquesta edició que s’estén a set dies s’espera superar aquesta xifra, més tenint en compte que aquest esdeveniment no està exclusivament enfocat a les persones amb discapacitat sinó també a curiosos que poden veure en aquesta temàtica una font de creativitat inspiradora i conscienciadora d’aquesta realitat social.

El certamen també vol atreure a entitats del tercer sector, a professionals, aficionats al món audiovisual i al públic en general.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content