Dimarts, 19 octubre 2021
IniciDiscapacitatArrenca la 2a edició de UniversiMÉS amb el doble de estudiants amb...

Arrenca la 2a edició de UniversiMÉS amb el doble de estudiants amb discapacitat intel·lectual

entrega beques universimés estudiants discapacitat intel·lectual
Aquest any hi participaran in total de 40 alumnes en el programa // Foto: Ampans

El pròxim 5 d’octubre s’iniciarà la segona edició del programa UniversiMËS, que  fa accessible la universitat a persones amb discapacitat intel•lectual. Aquesta segona edició tindrà dos grups: un de 20 persones que serà la continuïtat de la primera edició del curs passat i un grup amb 20 nous alumnes que accedeixen al programa per primer cop.

Dimecres es va fer entrega de les beques als alumnes que participen enguany en el programa, que té com a principal objectiu que aquestes persones ampliïn els seus coneixements culturals i socials. Després de l’èxit de la primera experiència, que es va dur a terme el curs passat, les entitats i institucions impulsores –UManresa-FUB, Ampans, la Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC) i BBVA CX– han decidit donar continuïtat al programa amb una segona edició amb el doble de places que la primera.

Durant aquest acte el president d’Ampans, Sebastià Catllà, va assegurar que després de la primera edició, i tot i les incògnites que plantejava un programa com aquest, UniversiMÉS és un projecte que s’està consolidant gràcies a la implicació de totes les entitats i institucions implicades i al compromís dels alumnes, ‘que han sabut aprofitar una oportunitat com aquesta’. Xavier Llinares, director territorial de BBVA Catalunya, va qualificar el programa d’una ‘gran iniciativa’ que representa un enriquiment tant per a l’alumnat com per a totes les entitats vinculades al projecte. En la seva intervenció, el president de la FACC, Jaume Ribera, va assegurar que UniversiMÉS ha sabut detectar la necessitat de formació d’un col·lectiu de persones que ‘poden aportar més a la societat’ i va esperonat els alumnes a no perdre mai la curiositat per aprendre. Finalment, Valentí Martínez, director general de la Fundació Universitària del Bages, va definir UniversiMÉS com una iniciativa de ‘normalitat, responsabilitat i oportunitat’, ja que representa una més de les accions formatives que es desenvolupen a la universitat, comporta el compromís tant de la institució com dels alumnes i dóna l’opció a la universitat d’enriquir-se amb la presència de nous col·lectius i als alumnes d’integrar-se a un entorn universitari.

El programa UniversiMÉS és una iniciativa pionera respecte a la participació de persones amb discapacitat intel·lectual a la universitat ja que no està exclusivament orientada a la formació per a la inserció laboral del col·lectiu.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES